VIKEND SAŽETAK: Uzrok požara u Žutnici je nepoznat, dogodile su se četiri prometne nesreće - 30-godišnjak u Galovcu pravi je "maher" za prekršaje

Bez vozačke i s 1,32 promila alkohola vozio neregistrirani motocikl pa udario u stražnji dio automobila

Objavljeno: 02.08.2021. zagorjeinternational

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske proteklog su vikenda obavili očevide pet prometnih nesreća. Četiri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom i dogodile su se u Donjoj Stubici i Gornjem Maclju, uslijed nepropisne vožnje unatrag, te u Špičkovini i Donjoj Batini, uslijed neprilagođene brzine.
U Galovcu je 30-godišnji hrvatski državljanin upravljao neregistriranim motociklom, bez upaljenog svjetla, bez zaštitne kacige i prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, odnosno, bez položenog vozačkog ispita i s 1,32 promila alkohola u organizmu te je uslijed neprilagođene brzine udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin. Tom prilikom došlo je do pada 30-godišnjeg motociklista na kolnik. Prevezen je u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozlijede te je zadržan na daljnjem liječenju. Zbog počinjenih prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozača će se podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru.
Od počinjenih prekršaja tijekom vikenda, za izdvojiti su dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici, dva prekršaja držanja životinja bez nadzora i jedan prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom.
Od ostalih događaja zabilježena su tri požara bez štete, do kojih je došlo u Gornjoj Selnici, Belcu i Žutnici.
Podsjetimo, u petak smo izvještavali o požaru koji je buknuo u krugu tvornice Krateks u Žutnici, a uzrok je nepoznat.

– Na neutvrđen način došlo je do požara raznog građevinskog otpada, drvenih starih paleta i smeća – rekli su nam iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, istaknuvši kako nema materijalne štete, s obzirom na to da se radi o otpadu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba