Materijalna šteta u iznosu od oko 27.300 kuna

Muškarac (62) u Zagrebu prilazio građanima na ulici, uvjeravao ih da su u rodu – dali mu pozajmicu koju im nikada nije vratio

Objavljeno: 18.07.2021. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad muškarcem (62) za kojeg se sumnja da je od svibnja 2015. godine do srpnja ove godine u šest navrata na području Medveščaka i Maksimira na ulici prilazio građanima, lažno im se predstavljajući kao rođak ili raniji radni kolega.

Nakon što bi ih uvjerio u istinitost priče, lažno im je predočavao da ima financijske poteškoće te od njih zatražio da mu posude novac u svrhu popravka automobila, kupnje robe i slično. Obećavao im je posuđeni novac vratiti za nekoliko dana, no to nikada nije učinio.

U svibnju ove godine, muškarac je na ulici prišao građanki, lažno joj se predstavio kao njen rođak, u što mu je ona povjerovala, no kada je od nje zatražio da mu posudi novac, posumnjala je u istinitost njegove priče te je događaj prijavila policiji.

Počinio je materijalnu štetu u iznosu od 27.300 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba