U Bedekovčini će se 30. srpnja održati 53. Sajam i izložba zagorskih vina, vinari, evo do kada možete dostaviti svoje uzorke

“Želimo potaknuti konkurentnost zagorskih vina i vinsku ponudu Krapinsko – zagorske županije još više uključiti u enogastronomsku ponudu Hrvatske“

Objavljeno: 20.06.2021. zagorjeinternational

U Bedekovčini će se 30. srpnja održati 53. Sajam i izložba zagorskih vina, a povodom toga će udruga “Vino Zagorje Krapinsko- zagorske županije“, 11. srpnja, u prostorijama restorana na Bedekovčanskim jezerima u Bedekovčini , od 8 do 12 sati prikupljati uzorke vina za ocjenjivanje.

Za sudjelovanje je potrebno dostaviti, za svaki prijavljeni uzorak vina, šest boca u ambalaži od jedne ili 0,75 litara, a kod predikatnih i desertnih vina za svaki prijavljeni uzorak vina tri boce u originalnoj ambalaži od 0,250 do 0,75 litara. Iz etikete svakog uzorka treba se vidjeti naziv vina ili sorta, puni naziv i adresa proizvođača, volumni postotak alkohola i godina berbe. Potrebno je ispuniti prijavne listove koji se mogu pronaći ovdje, a poželjno je i priložiti nalaz kemijske analize vina koja uključuje parametre alkohol, ukupne kiseline i reducirani šećer. Za svaki uzorak vina, kotizacija iznosi 100 kuna, a plaćanje se vrši u gotovini pri dostavi uzoraka.

-S ciljem da ovogodišnji Sajam vina učinimo mjestom okupljanja vinogradara i vinara Krapinsko-zagorske županije, koji će javnosti prezentirati najkvalitetnija vina koja se proizvode u našim vinogorjima, te sa željom poticanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu i uključivanja vinske ponude Krapinsko-zagorske županije u enogastronomsku ponudu Hrvatske pozivam predsjednike vinarskih i vinogradarskih udruga da potaknu svoje članove koji su odlikovani zlatnim odličjem na vinarijadama da se prijave na “53. Sajam i izložbu zagorskih vina“ – rekao je župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba