Tijekom vikend akcije policajci utvrdili 172 prometna prekršaja, a obavili su očevid kod četiri prometne nesreće

U prometnoj u Budinščini ozlijeđena jedna osoba – kumovala neprilagođena brzina

Objavljeno: 24.05.2021. JJ

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske su tijekom vikenda obavili očevid kod četiri prometne nesreće. Tri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom i dogodile su se u Oroslavju, zbog nekretanja vozila sredinom obilježene prometne trake, u Zlatar Bistrici, zbog nepropisne radnje vozilom te u Selnici, uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika. U toj prometnoj nesreći vozaču je izmjereno 1,50 promila alkohola u organizmu. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Budinščini uslijed neprilagođene brzine, jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.
Evidentirana su i tri kaznena djela teške krađe, dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom.
Zagorska policija i ovog je vikenda provodila akciju pojačanog nadzora u prometu, tijekom koje su utvrđena ukupno 172 prometna prekršaja, od čega 81 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 30 ostalih prekršaja u prometu.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Mirkovcu, 109 kilometara na sat, a najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 1,79 promila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba