UVERTIRA U KIKI FESTIVAL: U Zaboku će se 7. i 8. svibnja održati besplatna filmska radionica “Moć slike“

Polaznici će se upoznati s osnovnim filmskim alatima i procesom nastajanja filma

Objavljeno: 28.04.2021. zagorjeinternational

Kao uvodno događanje pred jubilarni deseti međunarodni festival dječjeg filma KIKI koji će se predstaviti zagorskim mališanima početkom listopada, organizatori u svibnju pripremaju filmsku radionicu “Moć slike“.

Pod vodstvom višestruko nagrađivanog filmskog redatelja i iskusnog filmskog edukatora Tomislava Šobana u Zaboku će se održati besplatna dvodnevna radionica za djecu od 10 do 14 godina.

Cilj radionice je upoznati polaznike s osnovnim filmskim alatima i uvesti ih u proces nastajanja filma. Rad s polaznicima uključuje upoznavanje filmskih izražajnih sredstava, osvještavanje percepcije, razvoj ideja i konstrukciju priče, upoznavanje s opremom za snimanje, redateljskim postupcima, kretanjima kamere, montažom i analizom realiziranih filmskih radova. Usto, polaznici će dobiti i mogućnost da nova znanja uobliče u svoje prve filmske uratke.

Radionica je dvodnevna, u trajanju od tri sata dnevno, a održat će se u petak 7. svibnja, od 17 do 20 sati i subotu 8. svibnja, od 9 do 13 sati, u prostorijama Društva “Naša djeca“ Zabok. Prijave na radionicu zaprimaju se putem mail-a [email protected] ili na broj mobitela 098 9332055, 0918932023. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba