KORAK BLIŽE RJEŠENJU VELIKOG PROBLEMA ZA GRAĐANE? U Zaboku održan sastanak na temu prometovanja starim mostom Bračak, koji se nalazi pokraj istoimenog čvora, zatvorenog zbog klizišta

“Definitivno ne postoji mogućnost dvosmjernog odvijanja prometa na starom mostu, stoga smo predložili novi alternativni pravac”

Objavljeno: 08.04.2021. zagorjeinternational

U srijedu je u Zaboku održan sastanak na temu prometovanja starim mostom Bračak, koji se nalazi pokraj istoimenog čvora, a koji je zatvoren zbog klizišta.
Sastanak je održan na inicijativu krapinsko – zagorskog župana, a cilj je bio pronalazak alternativnog rješenja za prometovanje osobnim vozilima za vrijeme trajanja radova na sanaciji klizišta.

Godinu i pol

– Danas smo još jednom sagledali postojeće prometno rješenje i ponovno došli do zaključka te se složili da ne postoji mogućnost dvosmjernog odvijanja prometa na starom mostu Bračak. Na temelju dobivenih informacija od gospodina Šnajdera iz HC-a, da će čvor Bračak biti zatvoren minimalno godinu i pol dana, predložili smo novi alternativni pravac županijskom cestom Ž2197, nerazvrstanom cestom Andraševec – Gorupci – Dubrava Zabočka i županijskom cestom Ž2264, koji bi skratio put građanima i koji bi bio isključivo za osobna vozila, dok bi postojeće prometno rješenje ostalo na snazi za teretna vozila. Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak zatražio je da mu se stav Hrvatskih cesta i MUP-a o nemogućnosti dvosmjernog prometa mostom Bračak dostavi pisanim putem. Idućeg petka ponovno ćemo održati sastanak, a dotad će u koordinaciji Hrvatskih cesta i ŽUC-a biti izrađen elaborat, troškovnik i definiran najkraći realni rok u kojem je moguće izvesti radove za dovođenje spomenutog prometnog pravca u stanje koje je prikladno za prihvaćanje pojačanog prometa – rekao je župan Kolar.

Nazočni na sastanku

Sastanku su, uz Kolara, nazočili i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, ispred Hrvatskih cesta voditelj Ispostave Zagreb Božidar Šnajder, ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Danko Vukić, voditelj odsjeka službe policije PU krapinsko – zagorske i Tomislav Zajec, pomoćnik načelnika postaje prometne policije Krapina, zatim ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Grada Zaboka Nenad Miletić te projektant Dražen Brezak iz tvrtke Nord projekt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba