U Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru otvorena izložba slika i skulptura učenika OŠ Belec i SŠ Zlatar

“SINERGIJA OBOJENE CESTE“: Učenici pod mentorstvom mlade umjetnice Birgit Brlečić različitim tehnikama i materijalima kroz 30 radova prikazali dio svog životnog putovanja

Objavljeno: 03.04.2021. zagorjeinternational

U Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru u petak, je otvorena izložba slika i skulptura učenika Osnovne škole Belec i Srednje škole Zlatar, pod nazivom “Sinergija obojene ceste“.

Izložbu je otvorila predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, koja je čestitala talentiranim učenicima te njihovoj nastavnici likovne umjetnosti Birgit Brlečić.

– Ova je izložba odličan rezultat sinergije učenika i njihove likovne pedagoginje, zajedno sa školama koje prepoznaju i potiču izvrsnost i koja je, dakako, u Galeriji, na čijem je čelu još jedna likovna pedagoginja koja osjeća djecu. Hvala lijepa svim ovim mladim ljudima što su nas pustili u svoj svijet, svijet koji je obojan razno raznim bojama i zaokružen na njihov poseban način – poručila je Hubicki.

Izloženo je 30-ak radova učenika viših razreda OŠ Belec i gimnazijskog usmjerenja SŠ Zlatar. Njihova nastavnica likovne umjetnosti Birgit Brlečić istaknula je kako su mladi umjetnici koristili različite tehnike i materijale, kojima su u jednom kreativnom, maštovitom i obojanom duhu prikazali dio svog životnog putovanja.

– Oni su u fazi sazrijevanja, te je zanimljivo da je najčešći motiv ove izložbe stablo koje simbolizira upravo rast i razvoj – istaknula je mlada umjetnica i likovna pedagoginja.

Okupljene su pozdravile i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, ravnateljica Galerije izvorne umjetnosti Zlatar Božena Slunjski, ravnateljica OŠ Belec Nikolina Puklin te zamjenik ravnateljice SŠ Zlatar Mladen Pavetić.

U popratnom programu nastupil su učenici OŠ Belec Luka Bardi (harmonika) i Zlatko Hanžek (tamburica).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba