KOLIKO JOŠ TREBA UPOZORAVATI? U jednom danu zbog neopreznog paljenja korova diljem Zagorja šest požara na otvorenom

Gorjelo u Židovinjaku i Vižanovcu, gdje su 79-godišnjakinja i 59-godišnjakinja zaradile prijave te u Krapini Selu, Sv. Križu Začretju, Zajezdi i kod Budinščine

Objavljeno: 05.03.2021. AB

U četvrtak su vatrogasci diljem Zagorja imali pune ruke posla – gasili su čak šest požara na otvorenom. Do požara suhe trave i niskog raslinja došlo je tako u Židovinjaku, gdje je, 79-godišnjakinja spaljivala na svojoj parceli suhu travu te je uslijed jakog vjetra došlo do nekontroliranog širenja vatre na okolnu šumu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili pripadnici ZJVP Zabok i DVD Bedekovčina. Protiv 79-godišnjakinje podnijet će se prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara. U Vižanovcu je 59-godišnjakinja također spaljivala suhu travu i nisko raslinje te je uslijed vjetra došlo do širenja vatre na drveni stup električne energije koji je nagorio. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili pripadnici DVD-a Belec. I protiv 59-godišnjakinje će se podnijeti prijava zbog počinjenog prekršaja Zakona o zaštiti od požara.
U Krapini Selu, Svetom Križu Začretju, Zajezdi i mjestu Pece došlo je do manjih požara suhe trave i niskog raslinja, u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba i nema štete. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Konjščina, DVD-a Sveti Križ Začretje i DVD-a Budinščina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba