REFORMISTI BACILI KARTE NA STOL: Radimir Čačić i službeno objavio kandidaturu za varaždinskog župana. Zamjenik će mu ponovo biti Robert Vugrin

EKSPLOZIJA PROJEKATA: “U četiri godine povukli smo 215 puta više novca nego što je bio slučaj u mandatu prije nas, a za naredne četiri imamo spremne projekte vrijedne 2,5 mlrd. kuna”

Objavljeno: 03.03.2021. zagorjeinternational

Radimir Čačić i službeno je objavio kandidaturu za varaždinskog župana ispred Narodne stranke – Reformisti. Zamjenik će mu i u sljedećem mandatu biti dosadašnji zamjenik župana Robert Vugrin.
Čačić je u svom predstavljanju istaknuo kako je Varaždinska županija kontinuirano, od dolaska Reformista na čelo, lider Hrvatske po povlačenju europskih sredstva s gotovo 215 puta više povučenog novca u odnosu na prethodne četiri godine, a u novom mandatu je najavio provedbu projekta vrijednih više od 2,5 milijarde kuna.
Podsjetio je kako je danas Varaždinska županija najbolja po realizaciji svih europskih projekata u 2018., 2019. i 2020. godini te najbolja u Hrvatskoj po povlačenju EU novca za energetsku obnovu javnih zgrada.

860 milijuna kuna

– U našem je mandatu došlo do eksplozije projekata. Pokrenuti su i realizirani EU projekti vrijedni više od 860 milijuna kuna. U zdravstvu su pokrenuti EU projekti vrijedni više od pola milijarde kuna, a tijekom četverogodišnjeg mandata završili smo ili realiziramo obnovu i gradnju 28 škola. Uveli smo model osiguranja u poljoprivredi uz 96-postotno financiranje u različitim formama, a istovremeno smo postali najuspješniji u brendiranju svojih proizvoda na razini EU-a. U brendu bučinog ulja smo u svjetskom vrhu, a drugi smo najuspješniji u Hrvatskoj kad je u pitanju kvaliteta vina. Sve to realizirano je uz suficit Županije od 36 milijuna kuna. Županija je u mojem mandatu pokazala izvrsnost na djelu nasuprot dokazanoj nesposobnosti prethodne županijske vlasti i u četiri godine dokazane nesposobnosti gradske vlasti – kazao je predsjednik Reformista Radimir Čačić.
Kao glavni zadatak u mandatu 2021. – 2025. izdvojio je još intenzivniju pripremu i prijavu EU projekata. Spremni su projekti vrijedni više od 2,5 milijarde kuna.
Kao najznačajnije projekte izdvojio je zdravstveno turistički kompleks u Varaždinskim Toplicama; Jupiter i Josipova kupelj vrijedne 600 milijuna kuna te projekt izgradnje geotermalne elektrane na području Lunjkovec-Kutnjak, a u drugoj fazi i na području Ludbrega.

Nakon povrata investicije u roku od 10 godina iz same dobiti iz geotermalne elektrane osigurat ćemo povećanje izvornih prihoda Županije za najmanje 50 posto i time stvoriti podlogu za daljnji razvoj županije u desetljećima u budućnosti te financijsku neovisnost od centralne države. Očekujemo potpisivanje razvojnog Sporazuma te bitno povećanje EU sredstava. Pokrenut ćemo Konzervatorij za studij glazbe i medija, dogradnju i rekonstrukciju Osnovne škole Ivanec, praktikuma škola Arboretum Opeka i Gospodarske i Strukovne škole Varaždin te Srednje škole Ludbreg s dvoranom, dogradnju osnovnih škola Nova Ves, Strmec i Svibovec Podravski, izgradnju sportskih dvorana u područnim školama Črešnjevo, Remetinec, Bisag, Donja Voća, Vinica, Cvetlin, Završje i Druškovec. Na području zdravstva realizirat ćemo novi bolnički operacijski blok, novi objekt Zavoda za javno zdravstvo, izgradnju i opremanje dnevnog boravka za starije u Novom Marofu, revitalizaciju arboretuma uz obnovu dvorca Opeka te izgradnju distribucijskog centra s hladnjačama. Na području zaštite kulturne i prirodne baštine izgradit će se prezentacijski centar u podrumu i Atrija Županijske palače, obnovit kompleks austrougarske jahaone, izgraditi akvarij u Vodotornju te realizirati projekt špilje Vindija i arheoloških nalaza Aqua Isae – najavio je, među ostalim, Čačić.
U sljedeće četiri godine očekuje podršku države pri realizaciji projekta brze pruge te desetljećima najavljivanih projekta poput brze ceste Varaždin – Krapina i Podravske brze ceste.
Kandidat za zamjenika župan Robert Vugrin istaknuo je kako mu je čast ali i izazov prihvatiti kandidaturu.

S imenom i prezimenom

– Moj osobni stav je da je neodgovorno ne iskoristiti priliku koja nam se pruža da sredinu u kojoj živimo učinimo boljim mjestom za život. Projekti i aktivnosti koje smo provodili tijekom četiri godine imale su utjecaj kako na školarce tako i na naše djedove i bake, kako na one u ruralnim i rubnim dijelovima županije tako i na one u gradskim središtima – rekao je Vugrin i naglasio kako nije predstavljena lista želja već projekti s imenom i prezimenom, financijskom projekcijom, vizijom kako će izgledati i idejom kako ih realizirati.
Na predstavljanju kandidata prisutni su bili predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednik Regionalnog Saveza Reformista Sjeverozapadne Hrvatske i državni tajnik Tomislav Paljak, te potpredsjednici Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Valerija Paljak i Željko Bedeković.

Najnovije po kategorijama

SURADNICE I PRIJATELJICE: Tri talentirane zagorske umjetnice prve izložile svoje radove u novootvorenoj umjetničkoj galeriji Westgate Shopping Cityja

UMJETNOST JE U VELIKOM STILU STIGLA U NAJVEĆI TRGOVAČKI CENTAR U EU: Dan uoči obljetnice rođenja Leonarda Da Vincija, otvorena je izložba “Svaki dan ART“, Maje Vukine Bogović, Mateje Harapin i Martine Harapin

SURADNICE I PRIJATELJICE: Tri talentirane zagorske umjetnice prve izložile svoje radove u novootvorenoj umjetničkoj galeriji Westgate Shopping Cityja

Objavljeno: 14.04.2021. zagorjeinternational
NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter