Zagorska policija u četvrtak kontrolirala teretna vozila i autobuse, a to će činiti i ovog vikenda

Šest vozača prekršilo Zakon o radnom vremenu i obveznim odmorima, a devet ih je vozilo prebrzo

Objavljeno: 12.02.2021. zagorjeinternational

Policijska uprava krapinsko – zagorska u četvrtak je u vremenu od 8 do 14 sati provodila preventivno – represivnu akciju usmjerenu na nadzor teretnih vozila i autobusa, te nadzor tehničke ispravnosti vozila.

Akcijom je utvrđeno 38 prometnih prekršaja – prekršaji po Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (6), prekršaji pretovara (3), prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa (7), prekršaji nepropisne brzine kretanja vozila (9), prekršaji nepoštivanja prometnog znaka (5), prekršaj nepropisnog pretjecanja (1), prekršaj nečitko istaknutih registarskih oznaka na vozilu (1), prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola od 0,68 promila, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela ( 1 ) i ostali prekršaji u prometu (4).

Pojačani nadzor prekršaja vozača teretnih automobila i autobusa, policijski službenici provodit će se i tijekom vikenda, a nadzirat će se prekršaji zabrane prometovanja teretnih vozila s priključnim vozilima na cestama, tehnička ispravnost vozila, pretovari teretnih vozila i poštivanje radnih vremena sukladno Zakonu o radnim vremenima i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. Naglasak će se staviti na počinjenje najtežih prekršaja – alkohola, brzine, sigurnosnog pojasa i mobitela, koji se ubrajaju u takozvanu skupinu “četiri glavne ubojice u prometu“. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba