KZŽ je OB Zabok donirala novu opremu vrijednu 236.000 kuna - župan Kolar najavio novi kapitalni projekt i pritom otkrio:

ZAGORCI OTPLATILI BOLNICU: “U trećem kvartalu ove godine platit ćemo zadnju ratu kredita, hvala svima koji su pomogli što imamo tako lijepu bolnicu”

Objavljeno: 12.02.2021. zagorjeinternational

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana predstavljena je donacija Krapinsko – zagorske županije vrijedna 236.000 kuna, kojom je bolnica postala opremljenija za pet monitora za praćenje vitalnih funkcija, jedan defibrilator te jedna kolica za reanimaciju.

– Moram reći da nakon onih tmurnih dolaze ljepša vremena. Koristim prigodu da zahvalim Krapinsko – zagorskoj županiji, županu i njegovim suradnicima koji čitavo ovo, za nas teško vrijeme, koje traje već gotovo godinu dana, stoje uz nas s donacijama i kupnjom medicinske opreme. Prije svega kako bi naši pacijenti mogli dobiti bolju medicinsku skrb, ali i kako bi naši liječnici i medicinske sestre mogli kvalitetnije i bolje raditi svoj posao. Zahvaljujem stoga i na ovoj donaciji uime naših djelatnika i naših pacijenata. U proteklih godinu dana od Županije smo dobili više od 1,5 milijun kuna donacija, čime uz decentralizirana sredstva od 10 milijuna kuna koja Županija godišnje izdvaja za Opću bolnicu Zabok, pospješujemo zdravstvenu zaštitu za naše pacijente, ali i pratimo suvremene medicinske trendove, odnosno imamo najsuvremeniju opremu – kazao je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina, a zahvalama se pridružila i dr. Marija Marković, pročelnica bolničke Službe za internu medicinu.

Spašavanje života

– Zahvaljujem na senzibiliziranosti Županije za potrebe bolnice kroz čitavo vrijeme COVID pandemije. Ovo su aparati koji održavaju vitalne funkcije i spašavaju živote – defibrilator koji koristimo pri reanimaciji pacijenata, monitori koji omogućuju 24-satni nadzor vitalnih parametara te kolica za reanimaciju. To je oprema koja nama uvijek kronično nedostaje i sada smo uistinu bolje opremljeni, samim time i bolje možemo raditi svoj posao. Tri monitora i defibrilator bit će na Odjelu interne medicine, a dva monitora u jedinici intenzivnog liječenja – rekla je dr. Marković. 

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar još je jednom zahvalio djelatnicima Opće bolnice Zabok za sve što su radili za pacijente s područja Krapinsko – zagorske, ali i  drugih  županija u vrijeme pandemije COVID-a-19, ali i za ono što i sada rade, budući da je u bolnici još uvijek 30-ak COVID pozitivnih pacijenata.

– Ova donacija je nastavak kontinuiranog ulaganja Krapinsko – zagorske županije u zdravstveni sustav i u naše zdravstvene ustanove. Stalno naglašavajući da, uz njihovu veliku stručnost, njihovu požrtvovnost i veliki napor koji ulažu, ono što mi najmanje možemo učiniti, je da im novom tehnologijom i novim medicinskim aparatima omogućimo što bolje uvjete rada – kazao je Kolar te najavio da se za naredno razdoblje u sklopu razvojnog sporazuma s Vladom RH, za sljedeću financijsku omotnicu priprema 18,7 milijuna kuna vrijedan projekt opremanja operativnog trakta OB Zabok te kompletne klimatizacije bolnice.

Novo ulaganje

– Vjerujem i siguran sam da ćemo u sljedećem razdoblju realizirati i taj projekt, što znači stvaranje još boljih uvjeta za rad naših sjajnih medicinskih djelatnika, a isto tako bolje uvjete za pacijente koji dolaze u našu bolnicu. Posebno bi još htio istaknuti, da ćemo ove godine u trećem kvartalu otplatiti zadnju ratu kredita za Opću bolnicu Zabok. Koristim ovu priliku da zahvalim svima koji su izgradili ovu bolnicu, od Vlade pokojnog Ivice Račana, tadašnje saborske zastupnice Sonje Borovčak i još niz ljudi koji su odradili jedan veliki logistički i stručni posao kako bi danas imali ovako lijepu bolnicu – zaključio je Kolar. (ab, vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba