Bila je velika gužva na "snježnoj mrlji" na livadi

Ovako je jutros izgledalo sanjkanje na Cmroku u Zagrebu

Objavljeno: 10.01.2021. zagorjeinternational

Velika gužva bila je jutros na zagrebačkom Cmroku gdje je sanjkalište izgledalo kao mrlja nasred livade, piše 24 sata.
Ipak, bila je velika gužva, a neki su bili ogorčeni jer se u nedjelju prijepodne tamo okupilo puno ljudi pa su blizu jedni drugima i bez maski, drugi pak su bili ogorčeni lošom kvalitetom snijega.
– Sanjkalište na Cmroku, užas i saramota. Projekt vrijedan 190.000 kuna, a rupa na rupi! Gdje je tu staza za spuštanje? Tko je imao obraza jučer, u subotu, pozivati djecu na sanjkanje. Mi smo kao klinci radili bolje staze na brdašcima u Zagrebu – rekao je čitatelj koji je poslao fotografije zrnatog snijega.
Podsjetimo, na internetskoj stranici Grada Zagreba u subotu su objavili vijest o otvaranju sanjkališta na Cmroku.
– Cmrok treba što više približiti malim Zagrepčanima, uz Sljeme sada i ovdje mogu doći sa svojim roditeljima ili djedovima i bakama, kako bi uživali u sanjkanju. Naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera –  rekao je pritom Bandić.

Na Facebook stranici Extinction Rebellion (međunarodni masovni pokret klimatskih i okolišnih aktivista_kinja koji nastoje osvijestiti širu javnost o hitnosti klimatske krize te potaknuti političko djelovanje za zaštitu života na zemlji) objavili su osvrt na otvaranje sanjkališta pod nazivom “Hrvatska u šoku, rasipanje na Cmroku”. Kažu kako se i ove iznadprosječno tople zime besramno rasipaju resursi i novac za umjetni snijeg.

– Za takvu stazu debljine približno 30 centimetara, potrebno je oko milijun litara vode po hektaru staze. Pritom se troši oko 4 kWh energije za proizvodnju jednog metra kubičnog snijega. Kako se na visokim temperaturama snijeg ne bi topio, dodaju mu se kemikalije koje su štetne za tlo i vegetaciju. Dugotrajni pokrov umjetnog snijega iznimno je štetan za ekosustav, posebice na Medvednici koja ima status parka prirode te brojni stručnjaci upozoravaju da se takva praksa treba zaustaviti  – napisali su na stranici

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba