U NJEMAČKOJ BI S CIJEPLJENJEM POČELI NA ŠTEFANJE

BILD: EU će cjepivo protiv koronavirusa odobriti 23. prosinca

Objavljeno: 15.12.2020. zagorjeinternational

Europska agencija za lijekove planira odobriti cjepivo proizvođača BioNTech i Pfizer 23. prosinca. U tom slučaju, cijepljenje u Njemačkoj započelo bi već 26. prosinca, piše Bild.

Ubrzo je taj datum na tiskovnoj konferenciji indirektno potvrdio i njemački ministar zdravstva Jens Spahn. Rekao je kako su medijski napisi po kojima bi EU trebala odobriti cjepivo 23. prosinca točni, no to će se dogoditi redovnim, a ne hitnim postupkom, jer žele da građani steknu povjerenje u cjepivo.

Iz tvrtke BioNTech kažu kako su spremni za cijepljenje.

– Čim dobijemo zeleno svjetlo od EMA-e i Europske komisije, možemo početi s isporukom cjepiva – rekla je glasnogovornica tvrtke.

Ranije su cjepivo odobrili Velika Britanija, koje procjepljuje svoje stanovništvo već tjedan dana, te SAD koje su s cijepljenjem započeli u ponedjeljak.

Europska agencija za lijekove i zastupnici Europskog parlamenta upozorili su u srijedu da se cjepiva protiv koronavirusa ne trebaju brzopleto odobravati.

– Radimo bez prestanka na odobrenju prvog cjepiva za covid-190 – rekla je Emer Cooke, ravnateljica Europske agencije za lijekove. Dodala je da će se rokovi “stalno ponovno procjenjivati”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba