VEĆ ČETVRTI SLUČAJ OVAJ TJEDAN

ZAGREB: Mladić (19) se zaražen koronom vozikao u BMW-u, policija iz udruge rastjerivala partijanere – predsjednik uhićen

Objavljeno: 29.11.2020. zagorjeinternational

Zagrebačka policija u subotu je oko 23 sata u Ulici Tuškanac u zaustavljenom BMW-u njemačkih registracija zatekla mladića (19) hrvatskog državljanina.

Utvrdili su da je zaražen koronavirusom te da se do 5. prosinca trebao nalaziti na kućnom liječenju. Policajci će, nakon što se izliječi, provesti kriminalističko istraživanje i podnijeti kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 180 st. 1 Kaznenog zakona “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.

Ovo je već četvrti slučaj ovaj tjedan da se osoba zaražena koronavirusom ne pridržava mjera.

Također, zagrebački policajci su u noći na nedjelju u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli racije na području Policijske uprave zagrebačke.

Kako navode u priopćenju, na području Trnja, u udruzi u Koturaškoj ulici inspektori Civilne zaštite utvrdili su kršenje Odluka Stožera Civilne zaštite u smislu prekoračenja radnog vremena i okupljenih 24 osoba u samom objektu. Državni inspektorat je izdao mjeru usmena zabrana obavljanja neregistrirane ugostiteljske djelatnosti u prostor, najkraće na 30 dana.

– U službene prostorije na kriminalističko istraživanje je doveden 40-godišnji predsjednik udruge, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenja i prenošenja zarazne bolesti“ iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona. Ujedno, u prostoru objekta pronađene su dvije uzgojene sadnice droge marihuane te je obavljen očevid, a u svezi toga će se također provesti kriminalističko istraživanje po okončanju kojeg će biti podnijeta kaznena prijava protiv 40-godišnjaka. Istoj toj osobi oduzet je plinski pištolj i dva komada patrona, mačeta, sablja, samostrel i preklopni nož. Zbog plinskog pištolja i patrona provest će se prekršajni postupak temeljem čl. 27. st. 2. i čl. 30. St. 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. U istom tom prostoru zatečene su i dvije ženske osobe, 25-godišnjakinja kod koje je pronađena  manja količina marihuane i speeda te 42-godišnjakinjom kod koje je pronađena drobilica s marihuanom, a nad kojima će zbog tog policijski službenici s Trnja provest kriminalističko istraživanje – kažu u zagrebačkoj policiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba