Sklonište za nezbrinute životinje “Luč Zagorja“ u prosincu počinje s online predavanjima za osnovnoškolce, a vas pozivaju da razmislite o udomljavanju kućnog ljubimca

KAPACITETI SU IM GOTOVO POPUNJENI: “Naši psi su pregledani, cijepljeni, čipirani te kastrirani/sterilizirani i čekaju svoje nove vlasnike“

Objavljeno: 23.11.2020. JJ

U ožujku ove godine Sklonište za nezbrinute životinje “Luč Zagorja“ organiziralo je predavanja za sve razrede Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok, na temu problematike napuštenih životinja te na koji način prevenirati prekomjerno razmnožavanje i stvaranje novih, neželjenih i naposljetku napuštenih životinja.

Devet predavanja

Predavanja su održana u sklopu provedbe projekta iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja, inicijativom učenika trećeg razreda, pod vodstvom mentorice  Katarine Halambek Švec, voditeljice skloništa Mirjane Zajec i dr. med. vet. Krunoslava Bodaleca.

Kroz održanih devet predavanja, učenici su upoznati sa skloništem, s time što učiniti u situaciji kada se pronađe napuštena ili izgubljena životinja, što se sa životinjom događa po dolasku u sklonište, a dotakli su se i virusnih bolesti te naposljetku načina i procesa udomljavanja životinje iz “Luči Zagorja“.

Nažalost, usprkos uspješnosti navedene akcije te želji da se slična predavanje održe i u drugim školama diljem Krapinsko – zagorske županije, kako osnovnim, tako i srednjim, zbog epidemije koronavirusa, ona se nisu održala, no, pronađeno je odgovarajuće rješenje pa će se u prosincu održati predavanja za osnovne škole na daljinu pomoću aplikacije Zoom. Predavanja će održati Krunoslav Bodalec, a bit će prilagođena osnovnoškolcima.

Prolistajte galeriju

– Ovim putem želimo skrenuti i pažnju široj javnosti kako je sklonište praktički napunilo svoje kapacitete, te molimo sve odgovorne osobe da iskoriste akciju kastracije i sterilizacije mačaka u Veterinarskoj ambulanti Oroslavje i Zlatar. Isto tako apeliramo na sve sadašnje i buduće vlasnike kućnih ljubimaca da savjesno i odgovorno postupaju prema zajednici, da prilikom odluke o nabavi kućnog ljubimca posjete sklonište, nazovu na broj telefona ili barem prolistaju galeriju internetske stranice skloništa te posjete Facebook i Instagram stranicu skloništa “Luč Zagorje“ za sve najnovije informacije i ljubimce koji su spremni i čekaju nove vlasnike. Psi su većinom mješanci, dobnih uzrasta od tri mjeseca do 10 godina, pregledani, cijepljeni, čipirani te kastrirani/sterilizirani, ovisno o spolu. Sklonište se nalazi u općini Marija Bistrica, na adresi Selnica bb. Kontakt brojevi mobitela su: 091/3300-573 (Mirjana) te 091/3300-588 (Krunoslav) – poručuju iz “Luči Zagorja“.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba