ALI, PAZITE: Akcija ne vrijedi za vozila koja u tom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog i registracije

Idućeg tjedna u svim stanicama u RH možete obaviti besplatni tehnički pregled vozila

Objavljeno: 22.11.2020. LB

Idućeg tjedna, od ponedjeljka do subote, Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila”.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog tehničkog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede (od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije).

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te na taj način otklone mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja, ukazivat će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba