I zagorska policija kroz svoje se aktivnosti pridružuje obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Pojačat će se testiranje vozača na prisutnost opijata te aktivnosti na suzbijanju njihove dostupnosti, više će se paziti i na zabranu točenja i prodaje alkohola maloljetnicima

Objavljeno: 18.11.2020. AB

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice, a obilježavanju se i ove godine kroz svoje aktivnosti  pridružuje i  Policijska uprava krapinsko – zagorska.

Policijski službenici pojačat će svoje aktivnosti u području suzbijanja dostupnosti i ponude droga, zatim u cestovnom prometu, u dijelu testiranja vozača na prisutnost alkohola i droga u organizmu, kao i u području kršenja zakonskih odredbi o zabrani prodaje ili točenja alkoholnih pića te duhanskih proizvoda  maloljetnim osobama. Inače, u prvih deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave krapinsko – zagorske detektirano je i prijavljeno nadležnim sudovima 58 kažnjivih radnji iz područja zlouporabe droga. Riječ je o 25 kaznenih djela, odnosno 20 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i pet kaznenih djela omogućavanja trošenja droga, te 33 prekršaja iz Zakona o suzbijanju opojnih droga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter