OPREZ: Policija najavila još jednu vikend akciju

Nadzor prometa obavljat će se na većem broju lokacija, uz maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika te sve raspoložive uređaje i opremu

Objavljeno: 23.10.2020. JJ

Kako bi stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljnije, policijski službenici će tijekom vikenda provoditi pojačani nadzor u prometu.  

Policijska uprava krapinsko-zagorska apelira na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Pojačani nadzor u prometu će biti usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje ali i svih ostalih prometnih prekršaja.
Vozače savjetuju da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, te da brzinu prilagode konkretnim uvjetima na cesti. Sve sudionike u prometu pozivaju na oprez prilikom sudjelovanja u prometu.

Na sve vozače apeliraju da nakon konzumacije alkoholnih pića, ali i konzumacije drugih opojnih sredstava i lijekova koji negativno utječu na vozačke sposobnosti, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti. Bicikliste i pješake podsjećaju na obavezno korištenje reflektirajuće materije tijekom smanjene vidljivosti.

Također, vozače mopeda i motocikala pozivaju na poštivanje prometnih propisa, a posebice onih koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, pretjecanje, obilaženje, poštivanje prednosti prolaska i korištenje zaštitne motociklističke opreme.

Policijski službenici će nadzor prometa obavljati na većem broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter