Četvrta ovogodišnja isplata naknada za najmlađe stanovnike Novog Marofa

BEZ PRIJEMA, NO POMOĆ JE STIGLA: Na račune roditelja 16 novomarofskih mališana isplaćeno 26.000 kuna

Objavljeno: 24.10.2020. AB

Zbog sve nepovoljnije epidemiološke situacije, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ni ovog puta nije bio u mogućnosti održati tradicionalni prijem za novorođenu djecu. Unatoč tomu, roditelji najmlađih primili su novčane naknade.
Naime, Grad Novi Marof na račune roditelja 16 mališana ovog je puta isplatio 26.000 kuna.

– Zdravlje nam je uvijek na prvom mjestu, tako da i dalje nastavljamo s uplatama novčanih naknada na račun roditelja novorođene djece. Naravno da nam je žao što ne možemo organizirati prijem, porazgovarati s roditeljima o aktualnostima, informirati ih o svemu što Grad čini za najmlađe te čuti s kojim se problemima možda i sami susreću. No, vjerujemo da će i ova situacija proći i da će doći vremena kada ćemo najmlađe stanovnike Novog Marofa moći ponovno ugostiti. Do tada, Grad će nastaviti s isplatama na račune – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.
Inače, Grad Novi Marof za prvo dijete daje tisuću kuna, za drugo dvije tisuće, a za svako sljedeće po tisuću više. Ovo je četvrta ovogodišnja podjela naknada za novorođenčad, a ukupno je u 2020. dosad za 84 bebe isplaćena 141.000 kuna.
Grad najmlađe stanovnike podupire i tijekom odrastanja kroz sufinanciranje dječjeg vrtića, tijekom osnovnoškolskog obrazovanja, kroz stipendije za deficitarna zanimanja tijekom srednje škole te kroz stipendije za studente.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba