OVOG VIKENDA "DANI JABUKA" U DESINIĆU

NAČELNIK ŠKREBLIN: Omogućit ćemo našim Zagrepčanima i Slovencima da kupe jabuke i jabučne proizvode koje nemaju kod kuće kao mi

Objavljeno: 21.10.2020. JJ

Iako su tradicionalni Dani jabuka u Desiniću, točnije, u Dvoru Veliki Tabor proteklih godina okupljali veći broj posjetitelja, ali i OPG-ova i udruga koji su predstavljali svoje proizvode, a bilo je tu i zanimljivog kulturnog programa, ove godine, zbog epidemiološke situacije, manifestacija će se održati u ponešto drugačijem obliku.

Osma po redu

– Odlučili smo da će se manifestacija ipak održati kako bismo imali kontinuitet održavanja izložbe starih sorata jabuka, osme po redu. Međutim, zbog epidemioloških razloga bit će tu samo izložba koja će se održati u subotu i nedjelju, a moći će se razgledati i idući tjedan. Pridržavajući se epidemioloških mjera, odlučili smo da nećemo imati predavanja, svečano otvorenje i sve što je išlo uz to, kao što su nastupi KUD-ova i udruga, neće biti štandova unutar dvorca, već će se ispred dvorca organizirati prodaja jabuka i proizvoda od jabuka te proizvoda od buče. Dakle, svi oni koji će tih dana posjećivati Dvor Veliki Tabor, moći će kupiti te proizvode. Naime, dolazi nam dosta turista iz Zagreba i okolice te Slovenije, pa im želimo omogućiti da si kupe jabuke s obzirom na to da ih nemaju kod kuće kao što to imamo mi, a ove godine je urod zaista bio dobar – otkrio nam je načelnik Desinića Zvonko Škreblin.

Determinacija u petak

Dakle, do srijede svi zainteresirani mogu u prostore Općine Desinić donijeti plodove jabuka za izložbu, dok će u petak Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za stručnu podršku razvoja poljoprivrede i ribarstva Krapinsko – zagorske županije determinirati prikupljene stare sorte, koje će u subotu i nedjelju biti izložene u rustikalnoj dvorani Dvora Veliki Tabor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba