U ponedjeljak počinju Dani Ksavera Šandora Gjalskog

U Zaboku će gostovati poznati književnici, otvorit će se izložba, a bit će dodijeljena i nagrada za najbolje prozno djelo u RH

Objavljeno: 18.10.2020. zagorjeinternational

U ponedjeljak u Zaboku počinju Dani Ksavera Šandora Gjalskog, koji završavaju dodjelom istoimene književne nagrade za najbolje prozno književno djelo u Republici Hrvatskoj, a koja će ove godine biti uručena Eni Katarini Haler za roman “Nadohvat”.

“Gjalski pod maskom”

Ovogodišnje izdanje manifestacije otvorit će se izložbom skulptura Petra Dolića u Gradskoj galeriji Zabok u 18 sati, dok će se u Gradskoj knjižnici održati Književna večer s Markom Gregurom. U utorak će se manifestacija tradicionalno nastaviti programom “Gjalski pod maskom”, odnosno, fotonatječajem i dodjelom nagrada te izložbom. U sklopu “Gjalskog pod maskom”, održat će se i radionica umjetničke grafike te radionica kreativnog pisanja. U zabočkoj Zelenoj dvorani će se u utorak održati i Književna večer s Ivanom Rogar.
U srijedu će se u Gradskoj galeriji Zabok u 15 sati održati proglašenje pobjednika i dodjela “Male nagrade Gjalski”, a u Multimedijskom centru grada Zaboka građani će imati prilike uživati u kazališnoj predstavi “Njuške” u izvedbi Teatra Exit. U četvrtak će se u Gradskoj galeriji Zabok održati proglašenje pobjednika i dodjela Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola, a nakon dodjele uslijedit će klavirski koncert Mie Elezović.

“Ksaverova staza”

U petak će se u Gradskoj galeriji promovirati PoZiCe – knjige literarnih i likovnih radova učenika iz Poreča, Zaboka i Crikvenice, a u Gradska knjižnica će u sklopu Književne večeri ugostiti spisateljicu Julijanu Matanović i Pavla Pavličića.


Posljednji dan manifestacije, u subotu, bit će organiziran razgled poučnog parka i šetnja “Ksaverovom stazom” uz stručno vodstvo. U 18 sati će se pak u Dvorcu Gjalski održati finalni događaj manifestacije, svečana dodjela “Književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski”. (lb) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba