"Nježni slikar akvarela" rodom iz stubičkog kraja

U Muzeju seljačkih buna se u petak otvara izložba slika Viktora Šipeka, koja će biti dostupna i u virtualnom obliku

Objavljeno: 18.10.2020. LB

U Muzeju seljačkih buna se u petak otvara izložba slika Viktora Šipeka, slikara rođenog u Kapelščaku, u stubičkom kraju, poznatog prije svega po akvarelima pejzaža. Najčešće je inspiraciju pronalazio u zagorskim motivima, ali je slikao i Zagreb i Sloveniju, a zanimljivi su i njegovi vlakovi, kojima je rado putovao i rado ih slikao. Sa studijskih putovanja potječu motivi iz Njemačke i Italije.

Na izložbi će biti zastupljeni i crteži, skice i osobni predmeti. Izložene slike dolaze iz desetak privatnih domova, između ostalih, i Viktorove kćeri Helene, zatim iz Moderne galerije, Hrvatskog muzeja medicine i farmacije, Galerije primijenjene umjetnosti u Zlataru, donjostubičke župe i Muzeja seljačkih buna.
Uz izložbu će, uz pomoć i podršku Općine Stubičke Toplice, biti izdana i monografija. Izložba ostaje otvorena do kraja veljače iduće godine, a uz fizički oblik, bit će dostupna i u virtualnom obliku na internetskoj stranici Muzeja. Radno vrijeme Muzeja je od utorka do petka od 9 do 17 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati. Izložba će se moći razgledati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba