ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK MILAN BANDIĆ NE SLAŽE SE S NOVIM MJERAMA NACIONALNOG STOŽERA

“Mjere za ugostiteljske objekte mogao je donijeti samo netko tko ili nikad nije bio u kafiću ili restoranu ili pak netko tko se ponaša kao da ima ular pa ne vidi dovoljno široko”

Objavljeno: 16.10.2020. zagorjeinternational

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić oglasio se na svojoj Facebook stranici povodom uvođenja novih mjera Stožera civilne zaštite. Naglasio je kako se ne slaže s najnovijim mjerama Stožera. Poziva na zdrav razum koji nalaže da ne postanemo taoci virusa te da se učini sve kako se nekim potezima ne bi napravilo više štete nego koristi. Takvim potezom smatra najnovije mjere za ugostiteljske objekte. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Kao zagrebački gradonačelnik, ali i kao građanin hrvatske metropole imam potrebu izraziti neslaganje s najnovijim mjerama Nacionalnog Stožera. Od proglašenja pandemije do danas nisam komentirao odluke Stožera niti sam na bilo koji način dovodio u pitanje stručnost ljudi koji sigurno daju sve od sebe da suzbiju epidemiju i spase ljudske živote.

Nitko razuman ne može se protiviti mjerama za suzbijanje zaraze koronavirusom niti želim ovom objavom davati vjetar u leđa kojekakvim teoretičarima zavjera. Želim samo pozvati na zdrav razum, a zdrav razum nalaže da pod svaku cijenu ne dozvolimo da postanemo taoci virusa i da učinimo sve kako ne bi određenim potezima napravili više štete nego koristi.

Takvim potezom smatram najnovije mjere za sprječavanje zaraze koronavirusom za ugostiteljske objekte. Mjere o COVID redarima, 4 m2 prostora za gosta, stavljanje i skidanje maski unutar ugostiteljskih objekata mogao je donijeti samo netko tko ili nikad nije bio u kafiću ili restoranu ili pak netko tko se ponaša kao da ima ular pa ne vidi dovoljno široko. Zagrebački kafići i restorani su duša ovog grada, u njima rade tisuće naših sugrađana koji će možda već sutra izgubiti posao jer je nemoguće poslovati u uvjetima koji su zadani najnovijim mjerama.

Naši ugostitelji moraju nastaviti živjeti i raditi – oni su dio naše tradicije, nasljeđa, ali i svakodnevice naših sugrađana. Mi u Gradu Zagrebu nastavljamo s mjerama potpore kako bismo dali svoj doprinos očuvanju ugostiteljske djelatnosti- smanjenjem plaćanja zakupnina u gradskim prostorima, smanjenjem plaćanja komunalne naknadne te ukidanjem plaćanja naknade za korištenje javnih površina za terase.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter