Radnik mu je ukrao 79 svinja. Vlasnik farme o svemu kaže:

“Čovjek uči dok je živ. Vjerujem zaposlenicima i svi smo kao jedna velika obitelj”

Objavljeno: 16.10.2020. zagorjeinternational

Andrija Z. (33) gotovo tri godine radio je na svinjogojskoj farmi u Tomaševcu. U nekoliko je navrata tijekom noći od 1. siječnja do 13. veljače s prijateljicom (26) dolazio do farme te odvezao 79 svinja. Nastala šteta je 100.000 kuna. Policija je utvrdila da su unajmljenim kombijem dolazili do farme te ključem koji je radnik imao ulazili unutra i ukrcavali svinje.

– Čovjek uči dok je živ. Vjerujem zaposlenicima i svi smo kao jedna velika obitelj. Svi radnici imaju ključeve farme, a vjerujte da dobrog radnika svaki poslodavac drži k’o na dlanu i ne pušta ga. Nisam znao da je on prijavljen na kraju za tu krađu, ali iskreno, od samog otkrića u veljači, istraga je išla u tom pravcu. Kad smo se 13. veljače pojavili na poslu, radnici su ujutro vidjeli ugaženu zemlju, zaleđenu vodu, tragove kotača na inju. A tijekom prebrojavanja svinja za isporuku, uočili su da ima manjak jer smo praznili tov. Tijekom gableca priopćena je svima vijest o nestanku svinja te da tragova provale nema. On se odmah čudno ponašao, da bi mi sutradan rekao da je autom izletio kod Križevaca na cesti. Odmah sam sjeo u vozilo i krenuo mu u susret, da pomognem. Nisam ga našao, a po povratku u Zelinu vidio sam ga da pije na jednom mjestu. Na poslu se više pojavio nikad nije – kazao je pokradeni vlasnik farme.

Kaže kako mu je slao dopis da se ne pojavljuje na poslu, ali on ga nije podizao. Na kraju mu je još dva mjesec isplatio plaću iako ga više nije vidio, a kad ga je odjavio poštom mu je poslao obrazac o neisplati plaće kako bi je preuzeo na Fini.

– Nas poslodavce nitko ne štiti. Jer što kad netko, koga zaposliš, već nakon dva tjedna rada primjerice ode na bolovanje i tamo je godinama? Onda zaposlimo druge jer radnici trebaju, i onda oni po istom principu opet koriste tu opciju? No, to nije bio primjer s njime, dolazio je uredno na posao i radio, ali opravdani otkaz u današnje vrijeme radniku je teško dati – zaključuje vlasnik firme za Jutarnji list.

Najnovije po kategorijama

“Dečki mi šalju poruke, ali se tek ohrabre drugi dan, kad više nisam okružena svojim zaštitnički nastrojenim momcima”

ČETIRI MUŠKETIRA I JEDNA HARMONIKAŠICA: Grupa Akord iz Petrovskog, zahvaljujući svojoj članici Lani Hušnjak (17), privlači pažnju gdje god se pojavi, a posebno pozitivne reakcije dobivaju na - momačkim večerima

“Dečki mi šalju poruke, ali se tek ohrabre drugi dan, kad više nisam okružena svojim zaštitnički nastrojenim momcima”

Objavljeno: 18.10.2020. jelenajazbec

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter