U KLETIŠTU KRAJ KUTINE

Uhićen otac (59) napadača s Markova trga, policija mu je u kući pronašla više vrsta oružja

Objavljeno: 13.10.2020. zagorjeinternational

Ravnatelj policije Nikola Milina kazao je kako je u obiteljskom domu Bezukovih u kutinskom Kletištu pronađena veća količina streljiva i oružja.  O svemu se detaljnije oglasila policijska uprava sisačko-moslavačka koja je navela kako je uhićen muškarac (59).

– Jučer, 12. listopada, po nalogu suda, na dvije adrese u mjestu Kletište i na jednoj adresi u mjestu Krajiška Kutinica na području Kutine, obavljene su pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 59-godišnjak s područja Kutine. Na adresi u mjestu Kletište pretragom su pronađene dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva. Zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, uhićen je i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke – kažu u priopćenju iz policije.

Uhićenje oca Danijela Bezuk (22) dodatna je tragedija koja je snašla ovu obitelj. Danijelov stric je ostao zatečen baš kao što je ostao iznenađen i uhićenjem svoga brata.

– Zvao sam bratovu ženu, dakle Danijelovu mamu, još sinoć nakon svega, pa onda i rano jutros. Pitam ju gdje mi je brat. Rekla mi je da je otišao u grad i da ne zna kada će se vratiti. Brinem se jer svi smo u šoku i velikoj traumi od koje ćemo se još dugo oporavljati. Mali Danijel se nije još ni ohladio niti je dostojno pokopan i ispraćen, a obitelj nema predaha da dođe k sebi. Jasno mi je da onakvo kazneno djelo za sobom povlači i pretres kuće, ali s obzirom na tragediju mislim da se par dana moglo pričekati. Naprosto mi je to sve nepojmljivo – kazao je Mato Bezuk za Jutarnji list.

Dodaje je nekretnina u kojoj je pronađeno oružje od bratove punice koja je u njoj živjela do svoje smrti.

– Za oružje u toj kući nisam znao. Niti me je bilo briga što brat čuva i gdje. Zar nema svatko nešto što mu je ostalo od rata? Za ovu domovinu se itekako krvarilo i nisu svi branitelji dobili ono što su zaslužili – zaključio je stric.

Podsjetimo, u ponedjeljak ujutro Danijel je iz automatske puške pucao na Markovu trgu. Pritom je ranio jednog policajca te ugrozio živote dvojice njegovih kolega kao i ljude u zgradi Vlade. Nakon toga je pištoljem počinio samoubojstvo na Tuškancu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba