Ovog petka se u Dvorcu Stubički Golubovec otvara deveti Znanstveni piknik, koji će imati i online program

DOSTUPAN SVIMA: Na YouTube kanalu uživajte u mnoštvu različitih edukativnih sadržaja koje su snimili popularizatori znanosti iz Hrvatske i svijeta

Objavljeno: 24.09.2020. zagorjeinternational

Znanstveni piknik, deveti po redu, bit će otvoren ovog petka u Dvorcu Stubički Golubovec u Donjoj Stubici uživo, ali, radi epidemioloških ograničenja, održat će se u kombinaciji s punim online programom u trajanju od 0 do 24 sata na YouTube kanalu ZEZ – Znanstveni piknik i kroz programske sadržaje HRT-a sve do nedjelje.

Svečano otvorenje

YouTube kanal ZEZ – Znanstveni piknik otvara se prijenosom svečanog otvorenja manifestacije iz Dvorca Stubički Golubovec u petak u 9 sati i donosi mnoštvo različitih edukativnih sadržaja koje su snimili popularizatori znanosti iz Hrvatske i svijeta. Manifestacija će u petak do 17 sati ostati otvorena za građanstvo uživo, a po završetku Znanstvenog piknika, kanal će ostati otvoren i sadržaji trajno dostupni.
Organizatori manifestacije su Udruga Profesor Baltazar, Hrvatska akademska istraživačka mreža – CARNET, Institut “Ruđer Bošković”, Zadruga ZEZ, Krapinsko – zagorska županija i Grad Donja Stubica, partneri okupljeni u provedbenom konzorciju projekta uspostave znanstvenog centra upravo u Stubičkom Golubovcu. Zemlja partner su Sjedinjene Američke Države.

Neformalno druženje

Manifestacija se provodi u Hrvatskoj već devetu godinu zaredom, a strukturirana je kao neformalno druženje, piknik sa znanosti, kulturom i umjetnosti. Okosnica događanja su interaktivni znanstveno – edukativni pokusi, znanstveni show program, kratke prezentacije, edukativne radionice, a sve uz umjetničko – zabavni program. Događanje za glavni cilj ima popularizirati znanost među širom populacijom, a s posebnim fokusom na najmlađe i tinejdžere.
Sve vijesti uživo možete pratiti na Facebook stranici, a detaljni program nalazi se na internetskoj stranici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba