RADNI VIKEND ZA ZAGORSKE PLAVCE: Proveli dvije akcije u kojima su utvrdili gotovo 200 prekršaja, obavili i sedam očevida prometnih nesreća

Neslavni rekorder vikenda u Velikom Trgovišću skrivio nesreću s 2,85 promila alkohola u krvi

Objavljeno: 21.09.2020. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, tijekom vikenda proveden je pojačani nadzor u prometu. Pritom je utvrđeno 150 prometnih prekršaja, od kojih 60 prekršaja nepropisne brzine, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 32 ostala prekršaja u prometu.

Materijalne štete

Najveća očitana brzina kretanja vozila iznosila je 119 km/h, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača je iznosila 2,85 promila. Taj neslavni rekorder vikenda skrivio je prometnu nesreću u Velikom Trgovišću, zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake.
Inače, tijekom vikenda na području Policijske uprave krapinsko zagorske evidentirano je pet kaznenih djela, sedam prometnih nesreća i devet prekršaja. Osim u Velikom Trgovišću, prometne nesreće dogodile su se i u Mariji Bistrici zbog ne držanja vozila uz desni rub kolnika, u Špičkovini uslijed nedovoljnog osiguravanja tereta na vozilu, zatim u Konjščini zbog oduzimanja prednosti prolaska, u Bedekovčini uslijed neprilagođene brzine i u Krapinskim Toplicama uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Bedekovčini zbog neprilagođene brzine jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede.

Pojas i mobitel

Također, u petak je od 8 do 14 sati provedena preventivno – represivna akcija prvenstveno usmjerena na pojas i mobitel u vožnji i u tom je vremenu zabilježeno 39 prekršaja. Od toga je bilo 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, jedan prekršaj nepoštivanja crvenog svjetla na prijelazu ceste preko željezničke pruge, dva prekršaja isteka valjanosti prometne dozvole i jedan prekršaj isteka valjanosti vozačke dozvole. Ministarstvo unutarnjih poslova će i dalje diljem Republike Hrvatske provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. Posebna pozornost pridavat će se prekomjernoj brzini, vožnji pod utjecajem alkohola, nekorištenju sigurnosnog pojasa te nepropisnom korištenju mobitela u vožnji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba