Cilj je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u RH

Od 24. do 26. rujna održavaju se Dani otvorenih vrata udruga u online obliku

Objavljeno: 20.09.2020. zagorjeinternational

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i ove godine organizira Dane otvorenih vrata udruga, koji će ovog puta biti održani u online obliku, od 24. do 26. rujna. Dani otvorenih vrata udruga organiziraju se s ciljem da se građanima i široj javnosti približe programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj. Građani će moći sudjelovati u brojnim online predstavljanjima, video sadržajima, kvizovima i edukativnim aktivnostima, dok će se posjetom udrugama moći upoznati s društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

– Pozivamo udruge širom Hrvatske da, osim kreiranja online sadržaja, od 24. do 26. rujna 2020. dodatno otvore vrata građanima kako bi im približile svoje programe i aktivnosti – poručuju iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Rok za prijavu

Predstavnici udruga mogu već sada registrirati svoje profile te unositi aktivnosti i usluge koje žele predstaviti građanima, a rok za prijavu događanja je ponedjeljak. Ured za udruge će tijekom rujna na Facebook profilu Dana otvorenih vrata udruga objaviti kratke video spotove o radu udruga i načinima kako udruge pomaže građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize. Manifestaciju će se službeno otvoriti u četvrtak, putem video poruka o važnosti civilnoga društva.

Online kviz

Također, u vremenu održavanja Dana otvorenih vrata udruga, svi zainteresirani će moći zaigrati online kviz o udrugama u Republici Hrvatskoj na Facebook profilu Dana otvorenih vrata udruga te sudjelovati u Šetnji kroz povijest udruživanja u Zagrebu. Sva događanja mogu se pratiti na web i mobilnoj aplikaciji UdrugeInfo, kao i putem Facebook stranice. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba