Predstavom "Daj mi povej" oduševili selektore u Mariji Bistrici

Humsko amatersko kazalište predstavljat će Zagorje na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

Objavljeno: 07.09.2020. zagorjeinternational

Marija Bistrica je bila domaćin selekcije predstava s područja Krapinsko – zagorske županije prijavljenih za 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera. Shodno epidemiološkoj situaciji, smotra kazališnih amatera, koja je poslužila kao izlučno natjecanje za spomenuti Festival, održana je bez publike, u Domu kulture u Mariji Bistrici.

Četiri skupine

Nastupile su četiri glumačke skupine – Dramska udruga “Kaj” Zabok izvela je predstavu “Čežnja”, autorice i režiserke Đurđice Seleš, Dramska sekcija KUD-a Lobor izvela je predstavu “Princeza Louise u Loborgradu”, autorice i režiserke Anite Klemar, KUD “Naša Lipa Tuhelj” predstavio se predstavom “Ja doktor nisem” Ljubomira Kerekeša, koju je prilagodila Pavica Iveković, a Humsko amatersko kazalište KUD-a “Rikard Jorgovanić” iz Huma na Sutli izvelo je predstavu “Daj mi povej”, autorice i režiserke Sare Kolar.
Selektor delegiran od strane Hrvatskog sabora kulture bio je akademski glumac Dubravko Sidor, koji je za nastup na 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama preporučio predstavu “Daj mi povej”.

Preostale nagrade

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Đurđica Seleš (predstava “Čežnja”), a za najbolju mušku Bruno Očko (“Daj mi povej”). Najbolja sporedna ženska uloga je ona Andreje Cvetko (“Princeza Louise u Loborgradu”), a najbolja muška sporedna Miroslava Rohteka (“Čežnja”). Nagradu za najbolju scenografiju i kostimografiju dobila je Dubravka Šoić – Horvat (“Princeza Louise u Loborgradu”), za najbolju režiju Pavica Iveković (“Ja doktor nisem”), a za najbolji tekst Sara Kolar (“Daj mi povej”). Domaćin ovom događanju bila je Udruga “STAV” Marija Bistrica. (ZI)

Najnovije po kategorijama

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Mladoj autorici Eni Katarini Haler (24), svojevrsnom iznenađenju, za njenu prvu knjigu "Nadohvat", dodijeljena Nagrada Gjalski

“Ovo nije nagrada za mene, već za iskrenu posvećenost književnosti. To je prepoznato i htjela bih da ostane vezano uz ovu knjigu te da nešto ovako lijepo dožive i drugi mladi autori”

Objavljeno: 25.10.2020. alenbrodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter