DVIJE IZ PREGRADE, JEDNA IZ TUHLJA: U protekla 24 sata evidentirane su tri nove osobe s područja Krapinsko - zagorske županije, zaražene koronavirusom

Zaražena teta iz pregradskog vrtića? JASNA PETEK: Epidemiološka postupanja u Pregradi su u tijeku, nema nikakve panike

Objavljeno: 23.08.2020. AB

U protekla 24 sata evidentirane su tri nove osobe s područja Krapinsko – zagorske županije, zaražene koronavirusom. Dvije novooboljele osobe imaju prebivalište na području grada Pregrade, a jedna na području općine Tuhelj. U istom razdoblju zaprimljena su 38 negativna nalaza, dok se za 54 uzorka još čekaju rezultati. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko – zagorske županije je 20. U samoizolaciji se nalaze 94 osobe.

Na naš upit da li je jedna od zaraženih osoba teta u pregradskom vrtiću Naša radost, o čemu smo neslužbeno doznali, te koliko je djece i djelatnika vrtića u samoizolaciji, dožupanica Jasna Petek, koja mijenja načelnika Županijskog stožera civilne zaštite Anđelka Fereka – Jambreka, rekla nam je da ne može govoriti o identitetu i o zanimanju zaraženih, kao i da ne može reći točnu brojku koliko je ljudi u samoizolaciji.

– Svi znaju, obaviješteni su, epidemiološka postupanja u Pregradi su u tijeku, nema nikakve panike – indirektno nam je potvrdila da su glasine točne dožupanica Petek.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj rekao je da sve informacije oko koronavirusa daje Županijski stožer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba