DRASTIČAN PORAST: U posljednja 24 sata u RH 130 novooboljelih, prosječna dob im je 34 godine

CAPAK: Zatvarat će se noćni klubovi u kojima će se pojaviti zaraza – trenutna su žarišta na Zrću, u Makarskoj, Vodicama i na Viru

Objavljeno: 12.08.2020. Alen Brodar

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati ponovno je, nakon duže pauze, održao konferenciju za medije.

– U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 130 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je drugi najveći broj zaraženih u jednom danu dosad. Aktivno je oboljelih 686, osam pacijenata je na respiratoru, nema preminulih. Ukupan broj dosad zabilježenih slučajeva je 5870. U samoizolaciji je 2279 osoba. Ukupno je obavljeno 132.292 testiranja, od toga 1604 u posljednja 24 sata. Aktivno bolesnih je 35 zdravstvenih djelatnika. Preminulih nema, a prosječna dob novooboljelih u zadnja 24 sata je 34 godine, što govori da je sve više mladih zaraženo. Vjerojatno su zaraženi na mjestima na kojima se okupljaju mladi, odnosno u noćnim klubovima – kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Stoga je najavio zatvaranje noćnih klubova za koje se utvrdi da se u njima pojavila zaraza. Žarišta su zabilježena u klubovima u Novalji na otoku Pagu, u Vodicama, Makarskoj, a pojavilo se i žarište na otoku Viru.

– Što se tiče zaraze stranih državljana u RH, a koji su se vratili kućama, u posljednjih 10-ak dana stiglo je 28 prijava – najviše iz Austrije, a prijavile su još Italija, Slovenija i Njemačka. Ima i nekoliko stranih državljana, manje od 15, koji su zaraženi, a u karanteni su u Hrvatskoj, potvrdio je Capak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba