Slučaj iz jednog podravskog sela

U svojoj kući zatekao ženu s ljubavnikom, otrgnuo dio drvenog štoka pa je isprebijao

Objavljeno: 16.05.2020. zagorjeinternational

Kako piše Podravski.hr, muškarac iz jednog podravskog sela mora na godinu i pol dana u zatvor zbog brutalnog premlaćivanja supruge. Naime, stigao je kući u nezgodnom trenutku i zatekao suprugu s ljubavnikom, i dok je ljubavnik pobjegao, supruga je izvukla deblji kraj. Muž ju je dohvatio i počeo tući tući, a kad više nije mogao rukama, otrgnuo je dio drvenog štoka duljine dva metra, kojim ju je isprebijao. Ženi je nanio mnogo lakših ozljeda, a na dva joj je mjesta slomio lakatnu kost, što ukazuje na to kako je žena dizala ruke da bi se obranila.

Molio blažu kaznu

Županijski sud u Puli razmatrao je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici, kojom je muškarac kojeg se tereti za teško ozljeđivanje supruge, proglašen krivim i osuđen na 18 mjeseci bezuvjetnog zatvora. Na presudu su se žalili tužitelji i sam okrivljeni suprug, no Županijski je sud odbio žalbe. Okrivljeni je muškarac tijekom suđenja priznao krivnju i iskazao žaljenje učinjenim, ali se branio kako i njegova žrtva ima značajan doprinos tome što se dogodilo zato što ju je u svojoj kući zatekao s ljubavnikom “na djelu” u krevetu. Zbog toga je od Županijskog suda molio blažu kaznu, no odbijen je zato što je višestruko osuđivana osoba, i to čak pet puta, među kojima je i nanošenje teških, ozljeda za što mu se ponovno sudi.

Iza rešetaka

Kako do sada ranije kazne na njega nisu utjecale, Županijski sud u Puli je odlučio da je kazna bezuvjetnog zatvora primjerena težini počinjenog kaznenog djela, tako da će nasilni muškarac uskoro iza rešetaka. Županijski je sud odbio i žalbu tužitelja, koji su za nasilnika tražili dulju zatvorsku kaznu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba