U KZŽ I DALJE 65 SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM

U samoizolaciji je osmero djelatnika Zavoda za hitnu medicinu KZŽ

Objavljeno: 02.04.2020. JJ

Kako je istaknuto na press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, jučer je na testiranje u Zagreb poslano 27 uzoraka, međutim, još nisu poznati rezultati, što znači da je u KZŽ do sada potvrđeno 65 slučajeva zaraze koronavirusom.

Brojni uzorci

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina ističe kako je to dokaz da je na testiranju veliki broj uzoraka, što im stvara probleme jer je trenutno u šest izolacijskih jedinica smješteno čak 10 pacijenata kojima su uzeti uzorci, ali se još ne zna jesu li pozitivni.

U bolnici je i deset pacijenata pozitivnih na koronavirusa, jednome se stanje pogoršalo i kandidat je za respirator, a kako je najavio ravnatelj, vjerojatno će već danas biti prebačen u Zagreb. Vančina je pojasnio i kako se svakog pacijenta koji u bolnicu dolazi s respiratornim problemima i povišenom tjelesnom temperaturom, tretira kao suspektnog.

45 intervencija

Na press konferenciji je bio i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić, koji je otkrio kako Zavod dnevno u prosjeku ima 45 intervenciju, od čega je pet do šest pacijenata sa sumnjom na koronavirus. Zbog brojnih poziva, na broju 194 angažiran je i dodatni dispečer.

Od ukupno 150 djelatnika, u samoizolaciji je njih osmero, od čega četiri liječnika, tri medicinske sestre i jedan vozač.

Epidemiolog Zavod za javno zdravstvo KZŽ Ivan Lipovac rekao je kako se pojavilo i nekoliko slučajeva gdje zaražene osobe tvrde kako nisu bile u kontaktu s eventualnim prenositeljima zaraze, zbog čega se sumnja da je netko od ukućana bio prenositelj zaraze bez vidljivih simptoma.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba