Predstavili se kao djelatnici Crvenog križa

GREGUROVEC: Ozlijedili 81-godišnjakinju i ukrali joj nekoliko tisuća kuna

Objavljeno: 02.04.2020. JJ

U srijedu oko 20 sati u obiteljskoj kući u Gregurovcu, nepoznati počinitelji, iskoristivši trenutnu društvenu situaciju, predstavili su se kao djelatnici Crvenog križa, ušli u obiteljsku kuću, te uporabom tjelesne snage počinili razbojništvo nad 81-godišnjom hrvatskom državljankom i otuđili nekoliko tisuća kuna. Liječnička pomoć pružena joj je u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Vidljive oznake

U cilju prevencije istovrsnih kaznenih djela, policija upozorava građane da volonteri Crvenog križa nose vidljive oznake Crvenoga križa, najavljuju svoj dolazak i ispunjavaju obrazac s potrebnim podacima, a uz sve to strogo se pridržavaju svih mjera sigurnosti s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

– Ukoliko se na vratima svoga doma susretnete s nepoznatim osobama koje su uporne i slatkorječive  u namjeri da ih se pustite u dom, nipošto to ne činite  bez prethodne provjere o kome se radi. Takve osobe spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe, iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava – upozoravaju iz policije.

Nazovite 192

– Pozivamo  građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak. Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ako sumnjate na osobe koje vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako biste pomogli u njihovom pronalasku – poručuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba