U bilo koje doba dana i noći

Na telefonskom broju 113 epidemiolozi odgovaraju na sva vaša pitanja o koronavirusu

Objavljeno: 18.03.2020. zagorjeinternational

Od danas je aktivan telefonski broj 113, na kojem građani mogu dobiti sve informacije vezano uz koronavirus, a na njihove upite svakodnevno će odgovarati epidemiolozi i drugi stručnjaci.
Ministarstvo zdravstva poziva sve građane da se pridržavaju svih dosad donesenih mjera jer se odgovornim ponašanjem može smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.
Posebno se apelira da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19.
Hrvatski crveni križ će koordinirati aktivnosti dostave temeljnih namirnica i lijekova osobama starije životne dobi. Također, Hrvatski crveni križ otvorio je telefonske linije za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni koje su otvorene 24 sata dnevno.
Važni brojevi na kojima građani mogu dobiti odgovore na pitanja vezano uz koronavirus, dostupni su na internetskoj stranici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba