U Splitu održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju

Muška ekipa zabočkog Olimpa izborila ostanak na B prvenstvu i iduće godine

Objavljeno: 09.03.2020. JM

A i B ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju u muškoj i ženskoj konkurenciji održano je ovog vikenda u Splitu, na velikom bazenu Športskog centra Bazeni Poljud, a Zagorje su predstavljale ekipe Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka.

Tri štafetne discipline

Muška ekipa izborila je ostanak na B prvenstvu i iduće godine jer je zauzela sedmo mjesto, s ukupno 14.827 FINA bodova, svega 69 manje od Osijeka, koji se plasirao na šesto mjesto. Osijek Žito i PK Olimp – Zabok na ovom su prvenstvu jedina dva kluba iz 4. HPS regije. Ženska ekipa PK Olimp – Zabok to nije uspjela ostvariti, tako da će iduće godine nastupiti na C prvenstvu Hrvatske. U apsolutnoj konkurenciji, ekipni prvaci Hrvatske u muškoj i u ženskoj konkurenciji su plivačice i plivači HAPK Mladost Zagreb.
Inače, zagorski plivačice i plivači krenuli su put Splita pod vodstvom sportskog direktora Ivice Androića i trenerice Lare Očić. Prvenstvo je bilo dvodnevno, a plivalo se u tri dijela, 13 individualnih i tri štafetne discipline.

Konkurentni klubovi

Muška ekipa nastupila je u konkurenciji klubova Mornar (Split), Jug (Dubrovnik), Zadar, Arena (Pula), Osijek, Kantrida (Rijeka) i Nevera (Rijeka), u sljedećem sastavu: Nikola Iveković, Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Mauro Šipek – Glavač i Leon Novak. Ženska ekipa nastupila je u konkurenciji klubova Jadran (Split), Jug (Dubrovnik), Zadar, Sisak Janaf, Barok (Varaždin), Kantrida (Rijeka) i Nevera (Rijeka), u sljedećem sastavu: Hana Sivec, Mihaela Kramarić, Jana Pavalić, Vanja Bartol, Gita Vlahek i Emma Horvat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba