PRVENSTVO HRVATSKE U KICKBOXINGU

Antonela Cesarec i Stjepan Sedak okitili se titulama državnih prvaka

Objavljeno: 09.03.2020. JM

U subotu je u Đakovu, u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i domaćeg Kickboxing kluba Blitz, održan prvi turnus Prvenstva Hrvatske u point fightingu za seniore i starije kadete te K1 za juniore i seniore. Na natjecanju na kojem su sudjelovala 52 kickboxing kluba s 227 natjecatelja, bili su i zagorski borci.

Point fighting i K1

Kickboxing klub Zmaj iz Bedekovčine predstavila su tri natjecatelja u tri starta, pa je tako u point fightingu za starije kadetkinje nastupila Elena Ljubek do 50 kilograma, u disciplini K1 za juniore Stjepan Sedak do 57 kilograma te u K1 za seniore Ivan Bertić do 91 kilogram. Izborili su dva finala i jedno četvrtfinale. Zlatom i titulom državnog prvaka okitio se Stjepan Sedak i to u borbenom finalu protiv Splićana Brune Mravaka s tijesnih 2:1. Srebrni i državni viceprvak je Ivan Bertić, koji je u polufinalu imao meč s aktualnim seniorskim europskim prvakom Tonijem Čatipovićem iz KBK Pit Bull iz Splita, kojeg je glatko nadmašio s 3:0, a u finalnom ogledu se borio s aktualnim svjetskim seniorskim viceprvakom u K1 te svjetskim prvakom u kick lightu Lukom Žuljevićem iz Uni Renta Kaštela, gdje je u izjednačenom i borbenom meču izgubio s 3:0. Elena Ljubek je u osmini finala point fightinga za starije kadetkinje nadmašila Riječanku Zou Vivodu, a u četvrtfinalu izgubila od aktualne državne prvakinje Ele Magdić iz slunjskog kluba Tigar.

Starije kadetkinje

Kickboxing klub Krapina imao je jednu predstavnicu u kategoriji point fightinga za starije kadetkinje do 55 kilograma – Antonelu Cesarec. Kao prošlogodišnja državna prvakinja, Antonela je u četvrtfinalu bila slobodna, dok je u polufinalu pobijedila Magdalenu Tokić iz KBK Velebit sa 11:0, a u finalnoj je borbi bila bolja od Martine Grabar iz KBK Planet Sport s 15:5, čime je obranila naslov državne prvakinje.
Kickboxing klub BTI iz Zaboka predstavljala je Lorena Zeba, koja je u point fight disciplini za starije kadetkinje do 50 kilograma osvojila treće mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba