Ceremonijalnim startom u “Starom selu“ svečano otvoren 9. INA Rally Kumrovec

IMPRESIVAN VOZNI PARK: Međunarodni sportski spektakl okupio 68 posada iz devet europskih zemalja

Objavljeno: 07.03.2020. Jožica Miklaužić

Atraktivnim prologom u Tuheljskim Toplicama, pred mnoštvom gledatelja, u petak je započelo deveto izdanje INA Rallyja Kumrovec. Međunarodna sportska manifestacija nastavljena je danas, ceremonijalnim startom u kumrovečkom “Starom selu“.
– Danas ovdje imamo 68 posada na startnoj listi, nažalost jučer su neki odustali, tako da će danas startati 66 posada iz devet europskih zemalja. Vozni park je stvarno impresivan, puno je velikih automobila R5 i R2 i stvarno očekujemo jako dobru vožnju. Ovo je sad već deveto izdanje s time da smo pet puta bili nagrađeni kao najbolji organizator s rallyjem u Kumrovcu, za što smo dobili i posebno priznaje od Saveza. Ove godine se bodujemo i kao prvo natjecanje u kalendaru FIA prvenstva Centralnoeuropske zone, tako da svake godine ovu sportsku manifestaciju dižemo jednu stepenicu više kako bi postizali ovakve rezultate i kako bi nam došao velik broj posada i publike, kao i medija koji nas prate – objasnio je direktor rallyja Željko Štefanić.


Novi izazovi


Organizator ove priredbe je Auto klub “Delta sport“ iz Zagreba koji djeluje unutar Hrvatskog auto i karting saveza, a čiji je predsjednik Davorin Štetner prije samog starta poželio natjecateljima sreću i trku bez udesa i sa što boljim rezultatima.


– Ovo je jako lijep event koji je okupio velik broj posada, nažalost zbog ove situacije s koronavirusom nema talijanskih posada koji bi inače, vjerujem bile ovdje. Drago mi je što ima jako puno juniora i što se sve više mladih uključuje u ovaj sport. Brojke natjecatelja ali i gledatelja koji su se okupili ovdje danas su zavidne i to pokazuje da organizatori dobro odrađuju svoj posao. Kao što sam imao prilike čuti staza nije ista, ima novih izazova za natjecatelje tako da nas očekuju dobre borbe – rekao je Davorin Štetner.


Čast da službeno otvori 9. INA Rally Kumrovec pripala je krapinsko – zagorskom županu Željku Kolaru koji je tom prilikom istaknuo kako je ovo pravi sportski spektakl koji prije svega okuplja sjajne relijaše, ali i mnoge ljubitelje tog sporta.
– Zagorje je danas centar auto – rally sporta u Europi. Sjajna je atmosfera i bez obzira na koronavirus zbog kojeg se odgađaju sportska natjecanja u Europi i svijetu, ovdje nije bilo potrebe za tim jer je sve na otvorenom i sigurno je, tako da se veselim današnjim utrkama. Ova nam je manifestacija izuzetno bitna i zbog imidža koji ova sjajna sportska manifestacija nosi, kao i zbog specifične publike koja inače vjerojatno ne bi posjetila Krapinsko – zagorsku županiju i to nam je zapravo jedan od glavnih motiva da svi zajedno organiziramo ovaj sportski spektakl –  rekao je župan Željko Kolar.


Otvorenju su prisustvovali i domaćini ove utrke, načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak i načelnik Kumrovca Robert Šplajt, a koji su izrazili dobrodošlicu svim okupljenima.  


Ugostiteljska ponuda


– Svim natjecateljima želim uspješnu i prije svega sigurnu vožnju, a dragim gledateljima jednu trku punu oktana, adrenalina i da se lijepo zabave – poručila je načelnica Krivec – Jurak dok je pak načelnik Robert Šplajt u pozdravnom govoru istaknuo kako ova manifestacija Kumrovcu jako puno znači.
– Danas ovdje u Kumrovcu očekujemo više od deset tisuća ljudi. Mi smo spremni, imamo jako dobru ugostiteljsku ponudu i cjelokupna organizacija je na visokom nivou. Tako da vjerujem da će svaki posjetitelj moći uživati u sveukupnoj atmosferi – rekao je načelnik Šplajt.


Od 68 vozačkih posada, 52 su domaće, a jednu od njih predvodi svima dobro poznat, legendarni hrvatski automobilist Niko Pulić koji se kako nam je rekao, nakon pauze od sedam godina odlučio vratiti za volan.
– Volim utrke, a ova u Kumrovcu mi je posebno draga, mislim da ovdje ima neka pozitivna energija. Ovo je isto tako jedan od jačih rallyja i puno ljudi koji nisu u sistemu bodovanja došli su jer vole ove staze i vole Kumrovec. Staza je upravo onakva kakvu ja volim, uska, puna blata i lišća, a pošto se voze tri kruga bit će zanimljivo kako to izvesti, kojom brzinom i taktikom ući u drugi i treći “lauf“. S obzirom na to da ima jako puno automobila, svaki sljedeći krug će biti izazovniji jer će biti puno više blata i pijeska – zaključio je Niko Pulić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba