Održan sastanak župana Kolara sa zagorskim studentima medicine

U zagorskim zdravstvenim ustanovama do 2024. godine očekuju se 103 specijalizacije

Objavljeno: 07.03.2020. JM

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar održao je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama sastanak sa studenticama i studentima medicine s područja KZŽ. Sastanak je organiziran s ciljem stvaranja kontinuiteta u prezentiranju novosti u zdravstvenim ustanovama KZŽ studentima medicine, koji tako izravno dobivaju informacije o mogućnostima zapošljavanja i uvjetima rada liječnika u svojoj županiji.

Uvjeti rada

Sastanak je vodio župan Željko Kolar, dok su uvjete rada i planove za naredno razdoblje u svojim zdravstvenim ustanovama prezentirali ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislav Jadan te ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan. U sklopu sastanka organiziran je i obilazak Specijalne bolnice Stubičke Toplice tijekom kojeg su se buduće liječnice i liječnici iz prve ruke mogli uvjeriti u opremljenost ove ustanove.

Hitna medicina

Na sastanku su posebno istaknute potrebe za specijalizantima zagorskih zdravstvenih ustanova te je rečeno kako se u sljedećih pet godina očekuju čak 103 specijalizacije, dok ih je već danas potrebno sedam i to jedna interna – kardiologija, dvije hitna medicina, dvije fizikalna, jedna neurologija te jedna školska i adolescentna medicina.  OB Zabok do 2024. godine planira još 55 specijalizacija, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice 17 specijalizacija, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice još četiri specijalizacije, Zavod za javno zdravstvo KZŽ još tri specijalizacije, Zavod za hitnu medicinu KZŽ još deset specijalizacija te Dom zdravlja KZŽ 14 specijalizacija.

Sastanku je prisustvovala i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te pročelnica Županijskog upravnog odjela nadležnog za zdravstvo Martina Gregurović Šanjug.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba