Ponosno predstavili županiju i svoje mjesto

“Kostelska pištola – Keglevićeva straža“ na Festi sv. Vlaha u Dubrovniku

Objavljeno: 12.02.2020. JM

Članovi Povijesne postrojbe Krapinsko – zagorske županije “Kostelska pištola – Keglevićeva straža” boravili su od 1. do 4. veljače u Dubrovniku, gdje su sudjelovali na obilježavanju 1048. Feste sv. Vlaha. Zajedno s domaćinima “Dubrovačkim trombunjerima” te Gradskom stražom Požega, “Rapskim samostreličarima”, Gradskom stražom Bakar, “Hrvatskim sokolom” iz Osijeka, predstavnicima “Hajdučke družine Mijata Tomića” iz Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini te pripadnicima Počasno – zaštitne bojne Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, prisustvovali su najvećem dubrovačkom slavlju.

Dubrovački trombunjeri

“Keglevićeva straža” već 24 godine posjećuje Dubrovnik i njeguje prijateljstvo s “Dubrovačkim trombunjerima”, a ove su godine delegaciju činili Božo Antonić, Tomislav Bolarić, Drago Bukovšak i Danijel Drenški, koji su ponosno predstavili svoju županiju i Kostel.

Tradicionalna procesija

Po otvaranju Feste, članovi povijesnih postrojbi tradicionalno su se susreli s gradonačelnikom Dubrovnika Marom Frankovićem i predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom, a uveličali su i tradicionalnu procesiju s moćima sv. Vlaha ulicama povijesne jezgre grada. “Dubrovački trombunjeri” rado dolaze i u Kostel na poznatu manifestaciju “Kostelska uskrsna pištola“, a tako će biti i ove godine, kada će se Uskrs pod Kostelom proslaviti 497. puta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba