Polaznici pregradskog dječjeg vrtića već imaju volontersko iskustvo – sadili su cvijeće, održavali okoliš, čistili okućnice te prikupljali hranu i higijenske potrepštine za potrebite

“VOL(ONTIRANJE) POBJEĐUJE BOL”: Hrvatski Crveni križ mališanima iz Dječjeg vrtića “Naša radost“ predstavio zanimljivu slikovnicu

Objavljeno: 13.12.2019. IB

Hrvatski Crveni križ predstavio je u ponedjeljak u pregradskom Dječjem vrtiću “Naša radost“ svoju slikovnicu pod nazivom “VOL(ontiranje) pobjeđuje bol“. Slikovnica je predstavljena skupini “Zvjezdice”, koja je sudjelovala u aktivnostima odgoja za volontiranje u Gradskom društvu Crvenog križa Pregrada, a takve se aktivnosti provode i u brojnim drugim društvima Crvenog križa, kako bi se djecu od najmlađe dobi upoznalo s kulturom volontiranja.

Sudjelovanje u akcijama

Tijekom protekle školske godine, polaznici DV-a “Naša radost“ pomagali su u brojnim aktivnostima, poput sađenja cvijeća, održavanja okoliša, čišćenja okućnica i prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za potrebite ljude. Osim što su ih takve aktivnosti veselile, naučile su ih i važnosti pomaganja drugima.
Uz predstavnike Hrvatskog Crvenog križa, djecu je posjetio i “Kriško“, maskota kojoj su se mališani najviše obradovali i s kojom su podijelili svoja iskustva o volontiranju.

Autorica i ilustrator

Djeca su pozorno slušala i čitanje slikovnice “VOL(ontiranje) pobjeđuje bol“, autorice Mateje Zadražil i ilustratora Dubravka Kastrapelija te su spremno raspravljala o likovima i svemu ostalome što im se u slikovnici svidjelo, a uz pratnju svojih odgojiteljica otpjevali su i nekoliko pjesama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba