Održana godišnja skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ

Predstavljen Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu te Centar za robotiku SŠ Krapina, u Vijeće primljen i Poduzetnički centar KZŽ

Objavljeno: 13.12.2019. zagorjeinternational

U srijedu je održana godišnja skupština Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko – zagorske županije. Predsjedavajuća Partnerskog vijeća Mirjana Jurman istaknula je u uvodnom dijelu značaj lokalnih partnerstva, koji su glavni pokretač lokalnog i regionalnog razvoja. Izvješće o radu predstavila je tajnica tajništva PVTR-a Anamarija Koprek.

Glavne aktivnosti

Istaknuto je da su se glavne aktivnosti odnosile na projekt ENTER. Održan je okrugli stol “Dan kreativnih žena“, radionice za članove PVTR-a, četiri jednodnevne i jedna dvodnevna radionica o poduzetništvu, četiri Coffe Chata na temu “Izazovi i prilike u zapošljavanju i samozapošljavanju“, “Razvoj start-up okruženja – promicanje i potpora razvoju inovativnog poduzetništva“, “StartUp toolbox – investicijska spremnost“ i “Što znači izgraditi tim“, provodi se program potpora za samozapošljavanje, kao i promocija deficitarnih zanimanja. Održan je i Dan profesionalnog usmjeravanja te Dani otvorenih vrata poslodavaca.
Ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec predstavila je Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu Zabok, a ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan Centar za robotiku i centar novih tehnologija, budući vodeći edukacijski centar uspostavljen u sklopu Poslovno – tehnološkog inkubatora Krapina.

Plan rada

Predstavljen je i usvojen Plan rada za 2020. godinu. Istaknuto je da će aktivnosti biti usmjerene na promociju i poticanje poduzetništva, promociju deficitarnih zanimanja, radionice za članove, studijsko putovanje, te izradu analiza tržišta rada i obrazovnog sustava s preporukama za budućnost. Radit će se i na novoj Strategiji razvoja ljudskih potencijala KZŽ. U PVTR KZŽ primljen je i novi član, Poduzetnički centar KZŽ, čiji je rad predstavila direktorica Martina Jantol Županić. Izvješće o kretanju na tržištu rada  prezentirao je predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić.
Skupštini su nazočili zamjenici krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba