Zagorje na Svjetskom kupu u samostrelu predstavljalo petero natjecatelja

Mihaela Oborovečki iz Velikog Trgovišća osvojila drugo, a Josip Novosel iz Krušljevog Sela treće mjesto

Objavljeno: 09.12.2019. IB

U sportskoj dvorani Osnovne škole Dubrava, u subotu je održano finale Svjetskog kupa u samostrelu, na kojem je nastupilo 16 najboljih svjetskih samostreličara prema rang listi svjetske samostrelske federacije u muškoj i ženskoj kategoriji. Hrvatsko zagorje predstavljalo je petero natjecatelja – brat i sestra Martin i Mihaela Oborovečki te Karla Bartolović iz Velikog Trgovišća, Josip Novosel iz Krušljevog Sela i rođena Zabočanka koja nastupa za PGSD Zagreb Sanja Komar.

Treća u kvalifikacijama

Mihaela Oborovečki je kvalifikacije završila kao treća, Sanja Komar deveta, a Karla Bartolović deseta. U osmini finala, Sanja Komar je savladala Mađaricu Torokne Zsoter, a u četvrtfinalu je poražena od kasnije osvajačice Svjetskog kupa Valentine Pereglin. Karla Bartolović je u osmini finala bila bolja od Čehinje Nedelnikove, a u četvrtfinalu je vrlo tijesno poražena od Ruskinje Klimove. Mihaela Oborovečki je u osmini finala savladala Čehinju Kubetsovu, u četvrtfinalu Ivu Popović Gecan, a u polufinalu Ruskinju Klimovu.

Devet strelica

U finalu se susrela s najboljom iz kvalifikacija Valentinom Pereglin, koja je u finalu s devet strelica pogodila osam desetki i jednu devetku, te tako osvojila Svjetski kup za žene. Kod muškaraca je pobijedio Domagoj Pereglin, dok je treće mjesto pripalo Josipu Novoselu, članu SD “Strijelac” iz Kušljeva Sela.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba