U sportskoj dvorani Osnovne škole Dubrava, u subotu je održano finale Svjetskog kupa u samostrelu, na kojem je nastupilo 16 najboljih svjetskih samostreličara prema rang listi svjetske samostrelske federacije u muškoj i ženskoj kategoriji. Hrvatsko zagorje predstavljalo je petero natjecatelja – brat i sestra Martin i Mihaela Oborovečki te Karla Bartolović iz Velikog Trgovišća, Josip Novosel iz Krušljevog Sela i rođena Zabočanka koja nastupa za PGSD Zagreb Sanja Komar.

Treća u kvalifikacijama

Mihaela Oborovečki je kvalifikacije završila kao treća, Sanja Komar deveta, a Karla Bartolović deseta. U osmini finala, Sanja Komar je savladala Mađaricu Torokne Zsoter, a u četvrtfinalu je poražena od kasnije osvajačice Svjetskog kupa Valentine Pereglin. Karla Bartolović je u osmini finala bila bolja od Čehinje Nedelnikove, a u četvrtfinalu je vrlo tijesno poražena od Ruskinje Klimove. Mihaela Oborovečki je u osmini finala savladala Čehinju Kubetsovu, u četvrtfinalu Ivu Popović Gecan, a u polufinalu Ruskinju Klimovu.

Devet strelica

U finalu se susrela s najboljom iz kvalifikacija Valentinom Pereglin, koja je u finalu s devet strelica pogodila osam desetki i jednu devetku, te tako osvojila Svjetski kup za žene. Kod muškaraca je pobijedio Domagoj Pereglin, dok je treće mjesto pripalo Josipu Novoselu, članu SD “Strijelac” iz Kušljeva Sela.