U Gornjoj Stubici blagoslovljeno i otvoreno gradilišta dječjeg vrtića “Jurek“, vrijednog preko 12,6 milijuna kuna

NAČELNIK KRIZMANIĆ: Zadovoljan sam što se konačno krenulo u realizaciju ovog, za Općinu i mene osobno, najvažnijeg projekta

Objavljeno: 26.11.2019. IB

U utorak je na adresi Novo naselje bb u prisutnosti mještana i gostiju otvoreno i blagoslovljeno gradilište dječjeg vrtića “Jurek“ u Gornjoj Stubici. Prisutnima se obratio načelnik Jasmin Krizmanić koji je izrazio svoje zadovoljstvo, zbog toga što se konačno krenulo u realizaciju ovog, za Općinu i njega osobno, najvažnijeg projekta. Prigodnim govorom obratili su se i izaslanik Vlade Republike Hrvatske, saborski zastupnik Žarko Tušek te zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.

U temelje ugrađena povelja

Žarko Tušek je rekao kako je Vlada Republike Hrvatske ponosna na 17 projekata izgradnje dječjih vrtića diljem Krapinsko – zagorske županije, vrijednih više od 100 milijuna kuna.

– Ovo je jedna od kapitalnih mjera aktualne Vlade, neophodna je za kvalitetu života, jer je mladim obiteljima u današnje vrijeme, bez osiguranja vrtića i temeljne infrastrukture nemoguće kvalitetno živjeti – istaknuo je Tušek.

Gradilište je blagoslovio prečasni Tomica Šestak – nadbiskupijski ekonom te izaslanik Zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Velečasni Dubravko Škrlin – Hren pročitao je povelju koja je ugrađena u temelje budućeg dječjeg vrtića, a potpisali su je načelnik Krizmanić, prečasni Tomica Šestak i upravitelj gornjostubičke Župe vlč. Nikola Jurković.

Cijena izgradnje i opremanja dječjeg vrtića prema ugovoru iznosi 12.684.001 kunu s PDV-om. Iznos od 7.440.000 kuna osigurani su iz Programa ruralnog razvoja putem prijave na natječaj za mjeru 7.4.1. Navedena bespovratna sredstva financiraju se u omjeru 85 posto iz EU i 15 posto iz Republike Hrvatske, a ostatak sredstava osigurat će se iz proračuna Općine Gornja Stubica, putem kreditnih sredstava.

Izvođač radova

Izvođač radova je obrt Vodolim iz Donje Stubice vlasnika Vanje Brundule. Stručni nadzor nad radovima vršit će poduzeće Zagorje pro-kon d.o.o. iz Zaboka, a projektantski poduzeće MVA d.o.o.  iz Zagreba.

Prisutni su bili i vlč. Domagoj Matošević, upravitelj Svetišta Majke Božje Bistričke, zamjenik načelnika Gornje Stubice Vladimir Škvorc, predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš, ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca Sanja Knezić, općinski i županijski vijećnici, te predstavnici izvođača i nadzora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba