Hrvatska je zemlja partner vodećeg europskog skupa zdravstvenog turizma EHTI, koji se održava u Bruxellesu

“Početkom prosinca u posjet Tuheljskim i Krapinskim Toplicama te Termama Jezerčica stižu novinari i putnički agenti specijalizirani za wellness i zdravstveni segment”

Objavljeno: 21.11.2019. IB

Hrvatska turistička zajednica glavni je partner devetog izdanja prestižnog dvodnevnog European Health Tourism Industry Summita (EHTI), koji se još danas održava u Bruxellesu. Riječ je o vodećem europskom skupu o zdravstvenom turizmu koji okuplja stotinjak nacionalnih i međunarodnih stručnjaka te vrhunske predavače i paneliste. Svečanom otvorenju održanom u Europskom parlamentu prisustvovao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić koji je, uz europarlamentarce Istvána Ujhelyia i Karimu Delli, održao pozdravni i uvodni govor.

300 sudionika

– Izuzetno nas veseli što i ove godine sudjelujemo na EHTI Summitu, koji se u svoja dva izdanja održao u Hrvatskoj. Tom smo prilikom okupili više od 300 sudionika iz cijelog svijeta, a svoju prisutnost i značaj u segmentu zdravstvenog turizma, potvrđujemo i statusom zemlje partnera ovogodišnjeg izdanja Summita. Vjerujem da ćemo i ove godine, kroz otvaranje diskusije, pronaći zajednička rješenja i mehanizme u svrhu očuvanja konkurentnosti europskog zdravstvenog turizma. Kroz stručna međunarodna okupljanja poput ovog, doprinosimo daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao renomirane destinacije zdravstvenog turizma, što u konačnici doprinosi i daljnjem održivom razvoju hrvatskog turizma u cjelini – izjavio je Staničić.
Glavne teme predavanja i okruglih stolova ovogodišnjeg EHTI Summita su “Zdravstveni turizam: prilika za rast“, “Budućnost održivog zdravstvenog turizma u Europi – gdje smo danas?“ te “Zdravstveni turizam i društvo 5.0 – što je iduće?“, u sklopu kojeg će biti predstavljen hrvatski nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor, čija je kvaliteta prepoznata u svijetu, što potvrđuje nagrada Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koja je 2018. godine eVisitor proglasila trećom najboljom turističkom inovacijom na svijetu.
Važnost belgijskog tržišta za hrvatski turizam potvrđuje i Ivan Novak, direktor Predstavništva HTZ-a za područje Beneluksa.

Cjelogodišnja destinacija

– Jedan od naših glavnih ciljeva je pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne cjelogodišnje destinacije bogate i raznolike ponude, ali i kao prepoznatljive zdravstveno – turističke destinacije. Pritom veliku ulogu ima kvalitetna promidžba te upoznavanje tržišta s ponudom zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Upravo zbog toga, početkom prosinca organiziramo dva studijska putovanja za novinare i putničke agente specijalizirane za wellness i zdravstveni segment. Tom će prigodom posjetiti najpoznatije i najreprezentativnije hrvatske toplice kao što su Tuheljske i Krapinske Toplice, Terme Jezerčica, te Terme Sveti Martin na Muri – istaknuo je Novak.
Drugi dan EHTI Summita rezerviran je za posjet Centru za reproduktivnu medicinu u Bruxellesu, kao i za obilazak belgijskog grada Spa, odakle potječu prve termalne toplice na svijetu, a koji je kandidat za uvrštenje na Unescov popis svjetske baštine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba