Izloženi nakit, keramika, ilustracije, strip i slike koje su izradili učenici inspirirani neandertalcem

U SURADNJI MKN-a I ŠUDIGO-a: U Zaboku otvorena izložba “5. element“, kao kruna projekta “S NEANDERTALCEM u umjetnosti i dizajnu“

Objavljeno: 15.11.2019. IB

U srijedu je u Gradskoj galeriji Zabok otvorena  izložba “5. element“, kao završnica i kruna projekta “S NEANDERTALCEM u umjetnosti i dizajnu“. Muzej krapinskih neandertalaca i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok povezali su se kroz ovaj vrijedan projekt, u kojem je sudjelovalo stotinjak učenika, koji su posjetili krapinski Muzej i Nalazište Hušnjakovo, te sudjelovali na brojnim radionicama koje su se održavale u školi, a na kojima su učenici, inspirirani neandertalcem i općenito prapoviješću, izrađivali različite predmete poput nakita, keramike, ilustracija, stripa, slika po uzoru na špiljsko slikarstvo, modnih skulptura i drugo.

Voditeljice radionica

Radionice su se održavale pod vodstvom nastavnika Anuške Alfirević, Carmen Bačure Potočić, Ivanke Jagečić, Aleksandre Mašić Tumpa, Mirjane Smolić,  Nikole Sinkovića i Štefice Zajec Stanić.
Na svečanom otvorenju izložbe koju je vodila voditeljica Gradske galerije Zabok Bojana Birač, brojnoj publici su se obratile Božica Šarić, ravnateljica Škole te koordinatorice projekta, profesorica Ivanka Jagečić i viša muzejska pedagoginja Lorka Lončar Uvodić, a izložbu je otvorila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu KZŽ, Mirjana Smičić Slovenec.

Glazbeni program

U glazbenom programu nastupili su učenici Glazbene škole ŠUDIGO-a, Brass kvintet i tamburaški trio. Izložba će ostati otvorena do 20. studenoga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba