Na području općine Zagorska Sela u tijeku je niz infrastrukturnih projekata

Uz rekonstrukciju društvenog objekta “Pločko“, nogometnog igrališta i klizišta, uređuje se i zgrada prve pučke škole

Objavljeno: 27.10.2019. Jožica Miklaužić

U općini Zagorska Sela u tijeku je rekonstrukcija društvenog objekta “Pločko“, projekt vrijedan 2,2 milijuna kuna, a koji je u iznosu od 1,6 milijuna kuna sufinanciran iz mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja. Izvođač radova je Niskogradnja Hren iz Donje Stubice, a završetak radova očekuje se u ožujku sljedeće godine.
– Radi se o zgradi koja će biti na raspolaganju našim udrugama, a unutar koje planiramo opremiti i kuhinju u kojoj ćemo održavati radionice i gdje ćemo djecu učiti kako se pripremaju naša tradicionalna jela – otkrila nam je načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak te dodala kako je u fazi rekonstrukcije i nogometno igralište u Zagorskim Selima, gdje vrijednost radova iznosi 200 tisuća kuna, a od čega je prijavom na natječaj Ministarstva graditeljstva osigurano 129 tisuća kuna, dok će ostatak financirati Općina.

Općinski proračun

– Također nam je u prvoj fazi rekonstrukcija klizišta uz nerazvrstanu cestu prema groblju i crkvi sv. Katarine, koje je ujedno i parkiralište za groblje i crkvu. Prijavom na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, odobreno nam je 100 tisuća kuna, a vrijednost radova je procijenjena na 150 tisuća kuna, tako da će se razlika od 50 tisuća kuna financirati iz općinskog proračuna – rekla je načelnica Krivec – Jurak.
Završili su radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže u naselju Bojačno, prema kapeli sv. Martina, te u naseljima Brezakovec i Pušća, prema odvojku Kralj. Prema riječima načelnice, riječ je o značajnim proširenjima vodovodne mreže na zahtjevnim dionicama u visokoj zoni gdje do sada ljudi nisu imali vodu, što je dosta otežavalo njihove životne prilike. Vrijednost radova iznosila je 200 tisuća kuna, a projekt je proveden kao zajednička investicija Zagorskog vodovoda d.o.o., Krapinsko – zagorske županije i Općine Zagorska Sela.

Električna mreža

U naselju Zagorska Sela završena je i rekonstrukcija električne mreže, postavom novih betonskih stupova i kabliranjem kompletne mreže, čime je osigurana kvalitetnija distribucija i stabilnost napona električne energije. U tijeku je i treća faza radova na uređenju zgrade prve pučke škole u Zagorskim Selima, u vrijednosti 125 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo kulture odobrilo 90 tisuća kuna, a u ovoj fazi najznačajniji udio čini zamjena unutarnje i vanjske stolarije.
– Uz navedene infrastrukturne radove, vrijedi istaknuti kako je Općina sufinancirala nabavu radnih bilježnica i pribora za učenike osnovne škole, a uključila se i ove godine u sufinanciranje prijevoza za učenike srednjih škola, zajedno s Vladom Republike Hrvatske i Krapinsko – zagorskom županijom. Isto tako, raspisan je i natječaj za pomoći učenicima srednjih škola i studentima, prema kriterijima uspjeha u školovanju i socijalnom kriteriju – otkrila nam je načelnica Krivec – Jurak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba