U dvorištu Galerije grada Krapine, krapinski bend Trnje Live Acoustic u nedjelju je održao slavljenički koncert povodom 15. godišnjice postojanja. Koncert je bio svojevrsna retrospektiva djelovanja benda te je kronološki pratio članove, događaje i repertoar kako se mijenjao tijekom proteklih petnaest godina.
Tako su se tijekom dvosatnog programa, osim standardnih članova – Ante Radaka i Zorana Čavužića, na pozornici pridružili i izmjenjivali brojni gosti i bivši članovi: Hrvoje Lugarić, Tomo Presečki, Kristijan Sinković, Filip Kranjčec, David Mališ, Antun Profeta, Vjeko Fučkar i Siniša Polančec, dok je program vodio Dario Kuhar.

Tisuću nastupa

Pjevač benda, Zoran Čavužić, tom se prilikom oprostio od pozornice, benda i publike.
– Iza mene je 15 divnih godina, oko tisuću nastupa s bendom, pregršt dobrih ljudi, publike i glazbenika s kojima sam dijelio pozornicu. Nakon što sam u bendu proveo doslovce pola života, mislim da je vrijeme za otkrivanje nekih novih stvari i životnih situacija, a prije svega za malo odmora i provođenja više vremena s obitelji i prijateljima. Doviđenja ni u ovom slučaju nije zbogom, pa ću se još ponekad pojaviti na pozornici s Trnjem, a i u nekim drugim angažmanima. Htio bih se zahvaliti obitelji i prijateljima, svim bivšim i sadašnjim članovima benda te posebno vjernoj publici koja je bila uz nas svih ovih godina – rekao je Čavužić, kojeg će na vokalu zamijeniti Vjeko Fučkar iz Krapinskih Toplica, a koji će ujedno svirati i gitaru.

Nove pobjede

– Veoma smo zadovoljni jučerašnjim koncertom, ambijentom i odazivom publike te bi se htjeli zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli, a posebno Gradu Krapini i Pučkom otvorenom učilištu Krapina. Trnje ide dalje, u nove pobjede i po sljedećih 15 godina – zaključuje Čavužić.