Zabočki Dječji vrtić “Zipkica” tradicionalno se uključio u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti

Mališani šetali, savladavali vožnju biciklom te isprobavali razne poligone spretnosti

Objavljeno: 20.09.2019. JJ

U Europski tjedan mobilnosti, koji se održava svake godine od 16. do 22. rujna, uključio se i zabočki Dječji vrtić “Zipkica”. Radi se o europskoj inicijativi koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnje automobilom. Kako je zadatak odraslih, osobito onih koji se bave odgojem i obrazovanjem, pozitivno utjecati na djecu, odgojitelji DV-a “Zipkica” svake godine uključuju svoju djecu i njihove roditelje u obilježavanje tog tjedna.

“Krećite se s nama”

Cilj je osvijestiti djecu i roditelje kako hodanje i biciklizam zajedno čine aktivne načine kretanja, a sama kampanja potiče ljude na odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom. Ove godine glavni poziv na djelovanje je “Krećite se s nama”, a tema je “Sigurno hodanje i biciklizam”, čime se jasno naglašava vrlo često podcijenjen način kretanja – hodanje.
Za polaznike DV-a “Zipkica” tako je organizirano pješačenje u obližnju šumu, šetnja gradom, a provodile su se i tjelesne aktivnosti putem raznih poligona spretnosti te se savladavala vožnja biciklom.

Zdravi životni stilovi

– Sve su to aktivnosti koje i inače provodimo u sklopu svakodnevnih vrtićkih aktivnosti, no više pažnje ovog smo puta usmjerili na senzibiliziranje roditelja za spomenute aktivnosti, a sve u cilju zajedničkog osvještavanja i promicanja zdravih stilova života – otkrila nam je Dijana Lovinčić Crnković, ravnateljica vrtića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba