SKEJTERI DOŠLI NA SVOJE: Kraj osnovne škole u Zaboku otvoren betonski skate park

“Park simbolizira opredjeljenje Grada da učini što više za ljepšu i ugodniju mladost“

Objavljeno: 14.09.2019. zagorjeinternational

Kraj Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku svečano je otvoren novi skate park ukupne površine 302 metra kvadratna. Riječ je o projektu vrijednom 470 tisuća kuna kojim su svi  zaljubljenici skateboardinga dobili novi adekvatni prostor za rekreativno i aktivno bavljenje ovim ekstremnim sportom.
Dugoočekivani betonski park za sve ljubitelje vratolomija na “dasci s kotačima“ otvorio je gradonačelnik  Zaboka, Ivan Hanžek.

Slobodno vrijeme

– Ovaj projekt je zapravo već počeo prije 15 godina kada mi je nekoliko mladića govorilo kako bi u Zaboku trebalo napraviti skate park, a danas je inicijativu za izgradnju ovog parka preuzelo Dječje gradsko vijeće Zabok na čelu s Jasenkom Borovčak. Ovaj skate park zapravo simbolizira opredjeljenje Gradske uprave i Grada da učini što više za ljepšu i ugodniju mladost, jer Zabok je grad mladih i njima smo orijentirani. Na svu sreću sve više ima male djece, a to znači da za svaku generaciju trebamo osigurati neke sadržaje kojima će oni upotpuniti svoje slobodno vrijeme. Na početku svoje gradonačelničke karijere dobio sam vrijedan savjet kako uvijek moram voditi brigu o djeci i umirovljenicima, jer naime djeca su budući glasači i roditelji ih slušaju, a umirovljenici su oni koji imaju slobodnog vremena i izlaze na izbore- rekao je gradonačelnik Hanžek.
Otvorenju skate parka, koji se sastoji od osam voznih rampi prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Zaboka, Valentina Đurek.

Sportski sadržaj

– Ovaj skate park uključujući PDV košta 470 tisuća kuna, od čega smo 266 tisuća kuna dobili na natječaju LAG-a Zagorje-Sutla, a nalazi se na gradskom zemljištu tako da će Grad preuzeti brigu o samom parku u budućnosti. To je projekt sportskog karaktera, a budući da je Zabok grad sporta trebali smo omogućiti djeci da se bave i ovom vrstom ekstremnog sporta i najvažnije nam je da su oni zadovoljni, a to svakako jesu jer neprestano ispituju kada će se park još dodatno proširiti – otkrila je Valentina Đurek.
Činjenicom da je mladima u Zaboku omogućena još jedna sportska aktivnost zadovoljna je i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Zabok, Jasenka Borovčak.
– Inicijativa Dječjeg gradskog vijeća glede izgradnje skate parka postoji već od 2011. godine, znači riječ je već o generacijama djece koja su iskazala želju za jednim ovakvim sportskim sadržajem. Tako smo prije dvije godine radili veliku anketu po svim razredima u našoj osnovnoj školi kako bi vidjeli koliko je djece uopće zainteresirano za skate park, a pokazalo se da je zapravo puno djece željelo ovakvu vrstu provođenja slobodnog vremena. Višegodišnji trud nam se stvarno isplatio, a nadam se da će Grad i dalje ulagati u ovakve sadržaje kako bi djeca imala dosta aktivnosti za provođenje svog slobodnog vremena – kazala je Jasenka Borovčak.

Novi trikovi

Iako se radi o skejt parku, njime su oduševljeni i biciklisti , što nam je potvrdio mladi vozač BMX –a Filip Vrančić iz Zaboka.
– Park mi se jako sviđa, prvenstveno zbog toga što je betonski pa ne moramo stalno mijenjati daske, a i ono što je najbitnije imamo mjesto na kojem možemo učiti nove trikove i ne moramo se više mučiti na “streetu“ odakle su nas stalno tjerali –  zaključio je Filip Vrančić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba